Perjantaina Lahdessa on kisattu yhdistetyn ja mäkihypyn SM-kilpailujen ensimmäinen päivä. Tänään kilpailuja on käyty alle 18- ja alle 20-vuotiaiden sarjoissa, joissa on ratkottu paremmuus yhdistetyssä ja mäkihypyssä. 18-vuotiaiden yhdistettyä hallitsivat odotetut nimet.

– Odotettuja nimiä kärkipaikoilla, kuten pitääkin olla tässä vaiheessa kautta, kommentoi mäkihypyn nuorisovalmentaja Janne Ylijärvi.

Yhdistetyn voitti Jyväskylän Hiihtoseuraa edustava Atte Kettunen. Toiseksi kilpailussa sijoittui Wille Karhumaa ja kolmanneksi Ville Laukkanen.

Alle 20-vuotiaiden yhdistetyn voitti maailmancupia tällä kaudella kiertänyt, järjestävää Lahden Hiihtoseuraa edustava Leevi Mutru. Toiseksi sijoittui Markus Torni ja kolmanneksi Severi Taipale.

– Tietysti odotettu lista tässäkin. Leevi Mutrun voitto oli tietysti sitä mitä maailmancupin perusteella voi odottaakin. Markuksen ja Severin sijoituksetkaan eivät ole mitään yllätyksiä, Ylijärvi kommentoi.

Myös mäkimestaruudet ratkottiin tänään alle 18- ja alle 20-vuotiaiden sarjoissa. Mäen erikoismiehiä kiusasi illan aikana erittäin voimakkaaksi yltynyt lumisade. Alle 18-vuotiaiden sarjan voitti Eetu Nousiainen, toiseksi sijoittui Andreas Alamommo ja kolmanneksi Joni Markkanen.

Alle 20-vuotiaiden sarjassa ennakkoon mielenkiintoinen nimi oli Niko Kytösaho, joka lähti rohkeasti kilpailemaan omaa ikäluokkaansa korkeammassa sarjassa. Kytösahon mahdollisuus voittoon kariutui ensimmäiseen hyppyyn, joka epäonnistui, mutta toisella kierroksella Kytösaho onnistui ja nosti sijoitustaan kierroksen parhaalla hypyllä kolmanneksi.

– Nikon voittosauma tosiaan meni ensimmäiseen, hieman epäonnistuneeseen hyppyyn. Toinen hyppy olikin sitten jo kilpailun paras, kommentoi Janne Ylijärvi.

Alle 20-vuotiaiden sarjan voitti Antti Aalto, toiseksi sijoittui Juho Ojala. Kaiken kaikkiaan Janne Ylijärvi on tyytyväinen päivän antiin.

– Erityisen iloinen olen järjestävän seuran edustajana siitä, että mitaleita tuli kiitettävästi. Yhden kultamitalin oheen saimme Hiihtoseuran urheilijoille kolme pronssia, joten pakko olla tyytyväinen, Ylijärvi kommentoi.