Salibandyliigan kärkijoukkueet Happee ja SSV viilettävät edelleen vahvasti kun Happee kaatoi tänään kotonaan Oilersin 7-5 ja SSV vieraissa nousija SalBan 10-3.

Happee oli vielä pelin puolivälissä tappiolla 2-5 ja kolmannessa erässä 4-5, mutta nousi viimeisillä seitsemällä minuutilla voittoon. Vain runsaat puoli minuuttia Veli-Matti Hynysen tasoituksesta Asko Huisman sivalsi voittomaalin, ja viimeisellä minuutilla Janne Hoikkanen iski vielä tyhjiin.

Raumalla SSV ratkaisi pelin jo avauserässä, jonka se vei maalein 5-0. Juho Järvinen (3+1) ja Pasi Laitila (1+2) olivat Viikinkien illan tehomiehet, SalBan maaleista laukoi Tomi Lahti kaksi.

Viimeksi marraskuussa voittanut NST tarjoili illan yllätyksen kaatamalla vieraissa Classicin 7-6. Tehot 4+2 merkkauttanut Sami Johansson nosti vielä kolmannessa erässä isännät kahden maalin tappioasemasta tasoihin, mutta NST:n Jouko Suménin ajassa 53.17 laukomaan voitto-osumaan ei Classic enää kyennyt vastaamaan.

Lauantain maalitalkoot urakoitiin Seinäjoella, jossa Jari Hankkio hurjasteli kuusi osumaa SPV:n murjoessa TV-ottelussa TPS:n 14-4.Janne Hulmi keräsi 1+3, Ville Kuusela 2+1 ja Tuukka Kiviranta 1+2. SPV on sarjataulukossa kolmantena.

Kymmenentenä oleva Tapanilan Erä jatkaa taistelua play off -paikasta kaadettuaan tänään kotonaan OLS:n 12-7. Oululaiset karkasivat aluksi 0-3-johtoon ja iskivät vielä toisen erän alkuun lukemiksi 3-5, mutta loppua hallitsi kotijoukkue. Puolustaja Valtteri Vapola kirjautti 1+3, Lauri Kapanen 3+0, Tuomas Iiskola 1+2 ja Tommi Aro 0+3 kun Erä vei 900-päisen yleisön riemuksi ottelun toisen puoliskon maalein 9-2.

Maalivahdit Tuomas Tokila ja Eero Peiponen nousivat illan hahmoiksi Joensuussa, jossa Josba ja Koovee tasasivat pisteet tuloksella 4-4. Tokila torjui Josban maalissa 29 ja Peiponen Kooveen tolppien välissä 30 laukausta.

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla Koovee – SSV, Josba – Oilers ja Happee – SPV.