La Molinassa Espanjassa paralumilautailun maailmanmestaruuskisoissa Matti Suur-Hamari on voittanut paracrossin kultaa. Kyseessä on ensimmäinen paralumilautailun mitali Suomeen. Kisassa toiseksi tuli yhdysvaltalainen Evan Strong ja kolmanneksi Alex Massie Kanadasta.

Kisat laskettiin hyvin haastavassa säässä. Kova tuuli ja runsas lumisade hankaloittivat laskemista, mutta siitä huolimatta kisat saatiin käytyä normaalisti läpi. Suur-Hamari voitti aikalaskut ja siirtyi ykkösenä kaaviolaskuihin yli 2,5 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen yhdysvaltalaiseen Mike Sheaan. Kaaviolaskuihin jatkoi 16 parasta.

– On ihan käsittämättömän hieno fiilis. Tänään meni kaikki niin nappiin kuin vain voi mennä. Treneeistä asti oli tosi varma fiilis laskea, vaikka keli kääntyikin tosi pahaksi. Tuuli ja lunta satoi tosi paljon, joten voitelu nousi suureen rooliin. Juha (Guttorm) laittoi liukkaat pulkat ja lääkkeet osuivat kohdilleen niin mikäs siinä – kaikki meni nappiin, Suur-Hamari kommentoi viitaten crossin päävalmentajaan Juha Guttormiin, joka toimi kisoissa myös Matin voitelijana.

– Keli oli tosi huono, joten linjavalinnat olivat suuressa roolissa. Jos poikkesi yhtään ränniltä niin hitaaksi meni – radalla oli niin paljon lunta. Meillä osui nyt kaikki kohdilleen, eikä ollut hädän päivää.

Matilla oli kisoista hyvä tunne jo eilisistä treeneistä lähtien:

– Jo eilisissä treeneissä oli fiilis, että nyt mennään lujaa. Jenkkipoikien kanssa kun laskettiin hiittejä niin pystyin ne helposti voittamaan. Silloin ajattelin, että nyt voi onnistua. Aikalaskujen jälkeen alkoi viimeistään homma selviytymään. Silloin ajattelin, että jos vaan laskee puhtaat laskut niin hyvillä sijoilla ollaan. Nyt lähdetään syömään hyvät sapuskat. Huominen on vapaa ja sitten aletaan treenaamaan banked slalomia.

Banked slalomin maailmanmestaruudesta kisataan lauantaina 28.2.