Mika Poutalan kausi pikaluistelun maailmancupissa päättyi komeasti kuudenteen tilaan sunnuntain 500 metrillä. Saksan Erfurtissa käydyn finaaliviikonlopun toisessa startissa Poutala luisteli 35,23 jääden palkintosijastakin vain 13 sadasosan päähän.

Poutalan avaussatanen (9,86) ei vielä antanut suuria lupauksia, mutta kierroksella mies keräsi komean vauhdin vetäen sen joukon toiseksi nopeimpaan aikaan (25,3).

Valmentaja Tuomas Nieminen kommentoi kisaa Pikaluistelumaajoukkueen tiedotteessa:

– Loistava kauden päätöskilpailu Mikalta. Hän oli juuri niin hyvä kun mies tällä hetkellä on. Hermotuksen kanssa oli ongelmia pitkin viikkoa ja tänään tehtiin poikkeuksellisesti aamulla hyvin aikaisin verryttely ja sillä haettiin sähäkkyyttä iltapäivään.

– Kaiken puolin tasapainoinen luistelu. Pieniä virheitä nyt oli totta kai, kuten kaikilla lähes aina. Tämäkin todisti, että mies on takaisin maailman pikaluistelueliitiissä.

Mika Poutala:

– Tänään olin ehdottomasti niin hyvä luistelussa mitä voin olla. Takana on haastava viikko, jäällä tuntui koko viikon vaikealta, en vain saanut tuntumaa jäähän. Jalat eivät vaan liikkuneet kuten olisin toivonut. Onneksi
saatiin mies hyvään kuosiin tähän päivään ja ole tosi iloinen kuudennesta sijasta.

– Satanen oli 1-2 kymmenystä liian hidas ja sen jälkeen on minulle vaikea tehdä kovaa aikaa. Ensimmäinen ulkokaarre oli kuitenkin hyvä ja takasuora myös. Viimeinen kaarre ihan loppua lukuun ottamatta oli jo erittäin hyvä. Kierros oli kaikkiaan hyvä, täytyy myöntää. Aika oli pikkaisen kovempi mitä oletin maaliin tullessani.

– Viime kesänä asetin vuoden tavoitteen ja se on nyt menty. Selkeästi on nyt ajatus mennä eteenpäin. Tavoitteita ei ole kuitenkaan lyöty nyt vielä paperille. Lomaa ja lepoa, nollataan ensin tämä kausi. Kausi oli aika yllätyksellinen ja antoi todella paljon intoa mennä eteenpäin.

Päätöskisan voittoon luisteli Venäjän Ruslan Murashov (34,97) ennen Kanadan Laurent Dubreuilia (35,10) ja Hollannin Michel Mulderia (35,10). Maailmancupin voiton matkalla jo aiemmin varmistanut Venäjän Pavel
Kulizhnikov ei luistellut sunnuntaina.

Kulizhnikovin kokonaispisteet olivat 500 metrin maailmancupissa 930. Dubreuil (771) otti hopeaa ja Murashov (565) nousi niukasti pronssille ennen Mulderia 560). Poutala (217) oli kokonaiskilpailussa 18. ja Pekka Koskela (13) 40.

1000 metrin maailmancupin vei myös Kulizhnikov (600). Hopeaa otti Hollannin Kjeld Nuis (571) ja pronssia Saksan Nico Ihle (402). Poutala (23) oli 32. ja Koskela (11) 36.

Lauantaina Poutala oli 500 metrillä 14. ajalla 35,57.