Pilkinnän Suomen mestaruuksista kilpaillaan lauantaina Hauholla. Leudosta talvesta huolimatta järjestäjät vakuuttavat jäiden kestävän.

Ongelmaksi näyttää muodostuvan sula maa, mikä estää peltojen käytön pysäköintiin. Vuosi sitten sama kilpailu jouduttiin heikkojen jäiden ja sulan maan vuoksi siirtämään pohjoisemmille vesille.

Kilpailijoita SM-pilkkiin Ilmoilanselälle odotetaan saapuvaksi jopa noin 2000.

– Kovaa jäätä on juuri nyt noin 30 senttimetriä ja kilpailu voidaan järjestää turvallisesti, sanoo kilpailun johtaja Juha Pölkki Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tiedotteessa

Hänen mukaansa suurempi huoli on parkkipaikkojen riittävyydestä. Maan pinta on sulaa, ja siksi parkkipaikoiksi suunniteltujen peltojen käyttö ei onnistu. Pysäköinti joudutaan ohjaamaan useille eri alueille ja se tullee koettelemaan sekä kilpailijoiden että järjestäjien kärsivällisyyttä.

Järjestäjätkin toivovat osallistujien suosivan kimppakyytejä.

– Sillä tavalla voidaan vähentää pysäköintiongelmia ja hidastaa pilkkijäitä heikentävää ilmastomuutosta, tiedote muistuttaa.

Ilmoilanselkä on tunnettu hyvistä ahvensaaliistaan. Vapaa-ajanpilkkijät tavoittelevat alueelta suuria körmyniskoja, mutta kilpailut voitetaan usein pienemmillä ahvenilla.