PRAHA. Yksi talven positiivisimpia yllättäjiä ollut kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä jätti hallikauden iso pettymys harteillaan.

Sunnuntain EM-finaalissa lopulta hännänhuipuksi jäänyt loikkija harmitteli sitä, ettei saanut parasta mahdollista tulosta Prahan illassa.

– Kaksi ensimmäistä hyppyä olivat hyviä ja yliastuttuja. Mutta sen jälkeen huomasi, että jäätiin kyllä kauas. Vähän loppui paukut näin pitkässä kisassa, Mäkelä summasi pettyneenä.

Illan paras tulos 13.66 tuli neljännellä yrityksellä. Ensimmäiset kaksi olisivat olleet Mäkelän mukaan noin 14 metrisiä loikkia, mikäli vain askellus olisi osunut kohdilleen.

– Tämä on iso pettymys. Harmittaa päättää hyvä talvikausi tällä tavalla. Noloa jopa, suomalainen pohdiskeli.

Finaali oli odotetun kova. Kauden kärkituloksen loikkinyt venäläinen Jakaterina Koneva venytti kolmannellaan tuloksen 14.69, mikä riitti kultamitaliin.

– Se oli niin kova kuin odotinkin. Mikäli olisin päässyt talven tasolleni, olisin varmasti roikkunut kärjen kannoilla, Mäkelä pohdiskeli.

– Nyt ei päästy valitettavasti kahden hypyn jälkeen siihen. Mutta tänään mentiin kaikki tai ei mitään -asenteella. Se ei valitettavasti tuottanut tulosta.

Tavoitteena uusi SE-tulos

Vaikka hallikausi jätti finaalin jälkeen pahan maun suomalaiselle, oli loikkija tyytyväinen silti talveensa.

– Sain nostettua perustekemistäni 14 metriin. Nyt huomattiin, ettei taso riitä vielä tarpeeksi moneen hyppyyn pitkässä kisassa. Siinä on kohde, mikä kaipaa vielä parannusta jatkoa ajatellen.

Kesäksi tavoitteet ovat selvät. Kolmiloikkaaja haluaa rikkoa Heli Koivula-Krugerin jo vuodesta 2003 asti nimissä olleen SE-tuloksen 14.39.

– Se on ensi kesän ehdoton tavoite, kuun lopussa Teneriffalle leireilemään lähtevä Mäkelä kiteytti.

Ilari Isotalo, Praha
Twitter: @IlariIsotalo