Suomalaisparien matka kohti Rion de Janeiron olympiaunelmaa starttaa toden teolla tällä viikolla. FIVB:n eli Kansainvälisen Lentopalloliiton World Tourin ensimmäinen osakilpailu pelataan Fuzhoussa, Itä-Kiinassa.

Naispareistamme mukana kauden avauksessa ovat Emilia ja Erika Nyström sekä Riikka Lehtonen ja Taru Lahti. Nyströmit aloittavat pelit keskiviikkona turnauksen karsinnasta, josta pääsarjaan selviää kahdeksan parasta paria. Kaksoset ovat valmistautuneet kauteen Ranskassa vähän pitemmällä leirijaksolla ja viimeistelleet kuntonsa Italian Porto San Giorgiossa.

– Tulimme hyvissä ajoin tänne totuttelemaan ilmastoon ja hiekkaan, kertoo Erika Nyström Fuzhousta Beach volleyn tiedotteessa.

Nyströmit (karsinnan ranking 20) kohtaavat keskiviikkoaamuna kello 3.50 Suomen aikaa Tshekkiläisparin Diana Zolnercikova – Martina Jakubsova (13). Voittaja kohtaa toisella kierroksella ottelun Sirinuch Kawfong / Pronsuda Kritsana, THA (29) – Brittany Hocheva / Heather Lee McGuire, USA (4) voittajan. Pääsarjapaikkaan vaaditaan nämä kaksi voittoa.

– Täytyy toivoa, että saamme itsemme parhaimpaan kuntoon, sillä luvassa on kovat karsinnat, Nyströmit toteavat.

Riikka Lehtosella ja Taru Lahdella viime kauden rankingsijoitus takaa heille suoran paikan torstaina alkavaan 32 parin pääsarjaan.

Suomalasia miespareja ei ole Kiinan turnauksessa mukana. Timo Haavisto – Toni Vahela ja Jyrki Nurminen – Pekka Piippo edustavat Suomea yhdessä naisparien kanssa toukokuun alun Euroopan olympiakarsintaturnauksessa Kyproksella.