Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä oli yksi hallikauden suomalaisyllättäjistä. Pari vuotta täysin pimennossa ollut nuorten EM-hopeamitalisti paransi ennätystään puoli metriä tulokseen 14,20 ja otti aimo harppauksen kohti kansainvälistä kärkitasoa.

Nuorten EM-hopea tuli vuonna 2011 tuloksella 13,67. Viime kesään mennessä ennätys oli parantunut tuosta vain kolme senttiä, mutta helmikuun alussa Mustasaaressa räpsähti peräti 14,20. EM-halleissa hän pääsi finaaliin, missä sijoittui lopulta kahdeksanneksi. Huippulahjakkaaksi tiedetty loikkaaja kärsi pari vuotta erilaisista vaivoista, mutta suurin syy uuteen nousuun oli se, että Mäkelä päätti itse alkaa elää huippu-urheilijan elämää.

– Elämäntapani on muuttunut huippu-urheilijan elämäksi, Mäkelä sanoo SuomiUrheilulle.

Uuden valmentajan Markku Leppäsen lisäksi tiimissä on nyt fysioterapian, ravinnon, levon ja mentaalipuolen asiantuntijoita. Yhtään kiveä ei ole jätetty kääntämättä.

– Olen kasvanut paljon myös henkisesti. Olen selvittänyt paljon asioita elämässäni ja kehittänyt ajatteluani. Tämä kehitys auttaa minua jokapäiväisissä valinnoissa ja ylläpitää motivaatiota sekä auttaa pitämään paketin kasassa silloinkin kun on vaikeaa.

Lisää Kristiina Mäkelän ajatuksia huomenna SuomiUrheilu –sivuston pitkässä haastattelussa.