Beach volleyn SM-kiertueen ensimmäinen osakilpailu pelataan Jyväskylässä, Tuomiojärven uimarannan kentillä 12.–14.6. Turnaukseen on ilmoittautunut yli 40 paria aloittamaan taistelun paikasta beach volley -kesän 2015 huipennukseen, Jyväskylän satamassa 7.–9.8. pelattaviin SM-finaaleihin.

– Hienoa saada kesä käyntiin Jyväskylästä, jossa järjestettiin viime kesänä hyvät turnaukset, kiertuepäällikkö Sini Rönnqvist Suomen Lentopalloliitosta toteaa.

Miesten turnauksessa järjestetään suuren osallistujamäärän vuoksi perjantaina karsinnat ja naisissa on mukana maksimimäärä eli 16 paria, mikä lupaa hyvää koko kiertuettakin ajatellen. Asetelmat ensimmäiseen turnaukseen ovat mielenkiintoiset, sillä miesten kärkijoukkueissa on tapahtunut kauden aikana parien vaihdoksia.

– Miehissä selvät ennakkosuosikit ovat olympiakarsinnoissakin mukana olleet Timo Haavisto ja Toni Vahela, mutta yllätykset ovat mahdollisia. Naisten puolella mielenkiintoista väriä turnaukseen tuovat latvialaiset Anete Krastina ja Jana Jaudzema, Rönnqvist pohtii.