Suomalaisittain kauden tärkein kansainvälinen beach volley -turnaus lähestyy kovaa vauhtia. Ensi viikolla Itävallassa järjestettävissä EM-kisoissa on Suomesta mukana kaksi naisparia, Riikka Lehtonen ja Taru Lahti sekä Essi Hasu ja Anniina Parkkinen.

Mitalia EM-näyttämöltä tavoittelevat Lehtonen ja Lahti hakevat vauhtia Klagenfurtiin tiistaina Japanin Yokohamassa alkavasta FIVB:n Grand Slam -turnauksesta.

– Tiedossa on erittäin kuumat ja kosteat oltavat, Lahti ennakoi Suomen lentopalloliiton tiedotteen mukaan.

Suomalaiskaksikko on selviytynyt tällä kaudella FIVB:n turnauksissa pääsarjaan jokaisessa seitsemässä koitoksessa. Tavoite on kova Japanissakin. Karsinnoissa suomalaispari on sijoitettu kuudenneksi, joten pääsarjapaikka on tällä kertaa yhden voiton päässä.

– Vähimmäistavoite on päästä täällä kymppisakkiin, kaksikko toteaa.

Seuraava kuukausi pitää Lehtosen ja Lahden varsin kiireisenä. Japanista he matkustavat käytännössä suoraan EM-kisoihin, jonka jälkeen on vuorossa SM-finaalit Jyväskylässä sekä Long Beachin Grand Slam -turnaus Yhdysvalloissa. Jalat ovat kuitenkin tukevasti hiekassa.

– Pelataan pallo kerrallaan, kuten Kisakallion Urheiluopiston rehtori Asko Härkönen meitä opasti.

Yokohaman Grand Slamin karsinnoissa Riikka Lehtonen ja Taru Lahti kohtaavat pääsystä pääsarjaan tiistaina kello 7.50 Suomen aikaa kazakstanilaiset Tatyana Mashkovan ja Irina Tsimbalovan.