Superpesiksen kesäkuun pelaajiksi on valittu lyöjätilaston kärkinimi Janette Lepistö Lapuan Virkiästä ja tilastokakkonen Hannu Kiukkonen Jyväskylän Kiristä.

Myös Ykköspesiksen parhaat ovat olleet hyvässä iskussa. Matti Korhonen johtaa ylivoimaisesti miesten lyöjätilastoa ja Saana Sumén pitää hallussaan piikkipaikkaa naisten puolella.

Hannu Kiukkonen iski kahdeksassa ottelussa 24 lyötyä ja 45 kärkilyöntiä. Kauhajoen Karhun kasvatti pokkasi kahdesti joukkueensa ykköspalkinnon ja kahdesti kakkospalkinnon kesäkuussa. Kiukkonen palkittiin myös Idän kakkospalkinnolla Hyvinkään arvo-ottelussa.

Kiri on menestynyt joukkueenakin alkukaudesta hienosti ja noussut sarjataulukon neljänneksi. Henkilökohtaisesti Kiukkonen on jo takonut yhden kauden lyötyjen ennätyksensä.

Debyyttikaudellaan lyöjätilaston kolmanneksi sijoittunut Janette Lepistö on jatkanut siitä, mihin syksyllä jäi. Vakuuttavat onnistumiset illasta toiseen auttavat koko joukkuetta menestymään. Kesäkuun tehot 24 lyötyä ja 33 kärkilyöntiä puhuvat puolestaan.

Lepistö arvostettiin kesäkuussa kolmesti ykköspalkinnon ja kerran kakkospalkinnon saajaksi sekä Lännen parhaaksi Hyvinkään arvo-ottelussa.

Oulun Lippo Pesiksen Matti Korhonen on ollut lähes pitelemätön lyöntipaikalla. Jos tahti jatkuu samana, vastaavia lukemia saa hakea Juha Kalajanniskan ajoista kaudelta 2001. Kesäkuun kuudessa ottelussa Korhonen iski 25 tikkiä.

Saana Sumén on yksi Kajaanin Pallokerhon vahvan alkukauden arkkitehdeistä naisten Ykköspesiksessä. Varmaotteisen linjapelaajan saldo oli kesäkuun kuudessa ottelussa kahdeksan lyötyä ja 19 kärkilyöntiä.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote