Kultamitalikamppailu miesten 400 metrin juoksussa oli 22-vuotiaiden nuorten mestaruuskilpailuiden kohokohta lauantaina Lahden stadionilla.

Kalevan kisojen 400 metrin aitajuoksun kärkikaksikko Esbo IF:n Oskari Mörö ja Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila löivät Kalevan kisojen 400 metrin Suomen mestarin, Tampereen Pyrinnön Jani Koskelan. Kaikki kolme alittivat Koskelan Kalevan kisoissa juokseman kauden kotimaisen kärkiajan.

Atte Pettisen valmentaman Mörön voittoaika oli 47,69. Mikko Rinteen valmennuksessa harjoitteleva Vainio-Kaila juoksi uuden ennätyksensä 47,72 ja isänsä Juha Koskelan valmentama Jani Koskela samoin uuden ennätyksensä 47,74. Vainio-Kaila paransi ennätystään lähes täyden sekunnin.

Korkeatasoisen kilpailun neljäs oli puoli sekuntia kauden parasta tulostaan kohentanut Helsingin IFK:n Erik Back ajalla 48,08 ja vasta viidentenä maaliin ehti viimekesäinen miesten Suomen mestari Vantaan Kenttäurheilijat -58:n Ville Lampinen, vaikka paransi kauden parasta tulostaan yli sekunnin aikaan 48,48.

Helsingin Kisa-Veikkojen Matias Linkoaho ja Harjavallan Jymyn Juho Vanhala juoksivat hekin ensi kerran tänä kesänä alle 49 sekunnin.

Lähde: SUL:n tiedote