Helsinki Floorball Cup alkaa tammikuun 2. päivänä Helsingissä. Suomen suurimpaan kansainväliseen salibandytapahtumaan osallistuu 6000 pelaajaa ja 317 joukkuetta, mikä on uusi Suomen ennätys.

Suomalaisen salibandyn lippulaivaturnaus kerää joukkueita ympäri maata, pelkästään kouluikäisiä juniorijoukkueita saapuu noin sadasta eri kaupungista ja kuuden päivän aikana pelataan lähes 1000 ottelua. Kansainvälisyyttä tapahtumaan tuovat ulkomaiset joukkueet, joita tulee kuudesta eri maasta.

Turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2004, ja se on 12 vuodessa kasvanut maamme suurimmaksi salibandytapahtumaksi.

HFC-tapahtuman järjestäjän Arena Center Oy:n toimitusjohtaja Petteri Bergman on tyytyväinen tapahtuman kehitykseen.

– On hieno nähdä, kuinka salibandy on kehittynyt Suomessa ja turnauksemme tarjoaa mahdollisuuden kaiken tasoisille ja -ikäisille pelaajille olla mukana ja kokea suuren kansainvälisen urheilutapahtuman tunnelma. Tämän vuoden uutuutena tarjoamme myös osan nuorten finaaliotteluista selostettuina suorina verkkolähetyksinä, Bergman iloitsee.

Helsinki Floorball Cup ja Arena Center tarjoavat myös monipuolista oheisohjelmaa turnausta seuraamaan saapuville sekä järjestää mittavan ’#EiKiusata’ –kampanjan yhteistyössä Suomen Salibandyliiton, kansainvälisen lajiliitto IFF:n ja Valon kanssa.

– Tapahtuman järjestäjinä haluamme tuoda tänä päivänäkin nuorten keskuudessa ajankohtaisen kiusaamisteeman entistä voimakkaammin esille #EiKiusata -kampanjamme avulla, sillä uskomme, että paras tapa tuoda tämä tärkeä esille on tehdä se harrastuksen kautta, Bergman toteaa.

Suomen salibandymaajoukkueen hyökkääjä Tero Tiitu toimii kampanjan keulakuvana. Tiitu tunnetaan taitavana joukkuepelaajana, ja hän on loistava esimerkki kaikille nuorille kannustavan ilmapiirin luojana.

– Nuoret tarvitsevat inspiroivia, aitoja ja hyvän elämän puolesta puhuvia esikuvia, joihin voi jollain tavalla samastua. Urheilijaesikuvana on näytettävä esimerkkiä siitä, millainen on kova urheilija sekä vastuullinen ja toisia kunnioittava kansalainen. Kiusaaminen ei ole vastuullista eikä toisen kunnioittamista, Tiitu kertoo.

Tiitu vierailee paikan päällä turnauksen aikana ja jakaa kokemuksia tapahtumaan osallistuvien kanssa.

– Tapahtuman myötä tavoitetaan valtava määrä eri-ikäisiä junnuja – taustajoukkoja unohtamatta – ja voimme omalta osaltamme olla nostattamassa hyvää turnausfiilistä. Itsellänikin on junnuajoilta paljon hienoja turnausmuistoja ja teen mielelläni jotain sen eteen, että niitä syntyisi mahdollisimman paljon lisää nykyjunnuille, Tiitu jatkaa.

Helsinki Floorball Cup (HFC) 2016:n junioreiden finaalipäivän otteluita näytetään suorana lähetyksenä. Lähetys on katsottavissa verkossa sekä Android- ja iOS-mobiilisovelluksilla.

Helsinki Floorball Cup 2016 pelataan Helsingissä 2.-4.1.2016 ja 8.-10.1.2016. Vuoden aloittaa junioreiden turnaus, joka huipentuu suorana verkkolähetyksenä näytettävään finaalipäivään maanantaina 4.1. Osa nuorten finaaliotteluista tarjotaan selostettuina suorina verkkolähetyksinä. Lähetys alkaa klo 11 alkaen.

Vuodesta 2004 järjestettyyn Helsinki Floorball Cupiin osallistuu tänä vuonna 6000 pelaajaa ja 317 joukkuetta, mikä on uusi Suomen ennätys. Voittajat kruunataan yhteensä 25 eri sarjassa.

Turnausväelle tarjolla kuusi tapahtumaottelua

HFC 2016 tarjoaa salibandykansalle mahdollisuuden päästä seuraamaan Suomen kärkijoukkueiden kamppailuja turnausviikonloppuina. Tapahtumaotteluita on tämän vuoden HFC-turnauksessa kuusi kappaletta, ja otteluihin pääsee ilmaiseksi sisään HFC-turnausrannekkeella.

Tapahtumaottelut:

Salibandyliiga

Viikingit – SPV 3.1.2016 Klo.16:00 @Pasilan Urheiluhalli, Helsinki
M-Team – Happee 9.1.2016 Klo. 17:00 @Pasilan Urheiluhalli, Helsinki
Erä – OLS 9.1.2016 Klo. 17.00 @Energia Areena, Vantaa
Viikingit – M-Team 10.1.2016 Klo.16:00 @Pasilan Urheiluhalli, Helsinki

Naisten Salibandyliiga

M-Team – 02-Jyväskylä 3.1.2016 Klo.18:30 @Arena Center Ruskeasuo
M-Team – KooVee 9.1.2016 Klo.18:45 @Arena Center Ruskeasuo

Lähde: Turnausjärjestäjän tiedote.