Salibandyliigan molemmat välieräsarjat ovat perjantain jälkeen tilanteessa 2-1.

Runkosarjan voittaja Classic otti edun kaataessaan rangaistuslaukauksilla Viikingit 9-8, ja Happee ilmoittautui takaisin taisteluun napatessaan avausvoittonsa Oilersista tylyin lukemin 9-3.

Tampereella Classic näytti jo ratkaisseen kolmannen kohtaamisen johtaessaan toisella tauolla 7-3. Viikingit äityi kuitenkin hurjaan kiriin, ja yhdeksän minuuttia ennen loppua Janne Hyvönen nosti vieraat jo 8-7-johtoon.

Eemeli Salinin nopea 8-8-tasoitus jäi illan viimeiseksi normaaliosumaksi kun lisää ei nähty edes 10 minuutin maalista poikki -jatkoajalla. Ratkaisu oli haettava rangaistuslaukauskisasta, jossa konkaripuolustaja Mika Savolainen taituroi ratkaisevan osuman ja ottelu päättyi Classic-vahti Lassi Torisevan torjuntaan Viikinkien Roni Laasosen yritykseen.

Kahdesti hävinnyt Happee takoi tänään voittoon riittäneet maalit 10 minuutissa kun Jonne Junkkarinen, Janne Hoikkanen, Toni Kuosmanen ja Veli-Matti Hynynen laukoivat taululle lukemat 4-1.

Jatkossa Oilers nousi parhaimmillaankin enää kolmen maalin päähän isäntien viihdyttäessä yleisöä yhä uusilla maaleilla. Hoikkanen oli kolmella maalillaan ja yhdellä maalisyötöllään illan tehomies.

Neljännet välieräottelut ovat Viikingit – Classic lauantaina ja Oilers – Happee sunnuntaina. Paikka 16.4. Helsingissä pelattavassa Superfinaalissa aukeaa neljällä voitolla.

Lähde: Floorball.fi