Miesten 4 x 100 metrin viestijoukkue, estejuoksija Camilla Richardsson ja kiekonheittäjä Salla Sipponen valittiin maanantaina yleisurheilun EM-kisajoukkueeseen.

Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen valitsi viestiin nyt vain joukkueen.

– Ketkä joukkueessa juoksevat, vahvistetaan 27. kesäkuuta, kun koko EM-joukkueen lopullinen kokoonpano vahvistuu, Kemppainen sanoo.

Amsterdamissa heinäkuun 6.-10. kilpailevassa joukkueessa on nyt 31 urheilijaa, kun jo valituista Sanna Kämäräinen ja Alisa Vainio eivät kilpaile EM-kisoissa.

EM-kisojen viestiin pääsevät joukkueet, jotka ovat kahden juoksun yhteisajalla EM-rankingissa 15. parhaan joukossa. Suomen nelikko on tuossa tilastossa kahdestoista, jos Venäjää ei lasketa mukaan.

– Näkymä EM-kisoja ajatellen on se, että siellä on seitsemän kovaa maata ja Suomi taistelee finaalipaikasta Ruotsin ja Espanjan kanssa. Toki viesteissä voi aina tapahtua kaikenlaista, Suomen viestijoukkueen valmentaja Petteri Jouste sanoo.

Kesän parhaalla ajallaan 39,42 Suomen viestimaajoukkue on Euroopan tilastossa kymmenes, kun Espanja ja Ruotsi ovat kahdeksas ja yhdeksäs ajoin 39,28 ja 39,39.

Lähde: Yleisurheilu.fi