Suomen miesten lentopallomaajoukkue nousi Slovakiaa vastaan tappioasemasta 3-2 (25-14, 20-25, 17-25, 25-23, 15-10) voittoon Popradissa pelatussa joukkueiden välisessä toisessa maaottelussa.

Keskipelaaja Miki Jauhiainen hälytettiin Suomesta pikakomennuksella takaisin joukkueeseen Markus Kaurton loukattua lauantaina nilkkansa. Rantaperkiön Iskun 206-senttinen varusmies matkusti Tampereelta Ruotsin ja Puolan kautta Slovakiaan ja hyppäsi samalla vauhdilla suoraan avaukseen.

Muut Suomen aloitusseitsikon miehet sunnuntaina olivat passari Eemi Tervaportti, yleispelaajat Antti Siltala ja Jan Helenius, hakkuri Lelu Ojansivu, keskipelaaja Sauli Sinkkonen sekä libero Lauri Kerminen.

Ensimmäisessä pelissä levännyt Siltala oli nyt perinteisen pirteällä pelipäällä. Avauserässä vastustajan selkäranka murtui Tervaportin viiden pisteen syöttöputkeen. Toisessa erässä Slovakia piristyi johtaen erää heti alkupalloista lähtien. Kakkoserään isännille kirjattiin viisi torjuntapistettä. Avaintekijänä oli myös hakkuri Peter Mlynarchikin vaihto kentälle.

Kolmas erä noudatti toisen kaavaa. Slovakia piti Suomea pinteessä monipuolisella syötöllä sekä tiiviillä torjunta-puolustuspelillä. Pitkät pallorallit päättyivät tuon tuosta kotijoukkueen tuuletuksiin. Kolmoserän lopussa Eetu Pennanen korvasi lauantaina hienosti pelanneen Heleniuksen ja piti paikkansa kentällä ottelun loppuun saakka.

Suomen hakkuripeli löytyi tärkeällä hetkellä. Ojansivu (28/+11) oli kahdessa päätöserässä isossa roolissa. Yhteinen sävel Tervaportin kanssa olikin yksi Suomen voiton avaimista. Viidennessä erässä Siltala repi syötöllään Slovakian vastaanoton rikki venyttäen Suomen voittoputken jo kuuden ottelun mittaiseksi. Siltala (21/+17) oli sinivalkoisten tasaisin pelimies sunnuntain pelissä.

Yksi sankareistamme oli aamukuudelta Suomessa herätetty Jauhiainen. Varusmies suoriutui ensimmäisestä täydestä aikuisten maaottelustaan enemmän kuin hienosti.

Joukkueet pelaavat harjoitusmielessä vielä kolmannen ottelun maanantaina iltapäivällä.

Lähde: Lentopalloliitto