Kahdeksan vuotta ammattilaisena ilman voittoa pelannut 30-vuotias tanskalainen Jesper Lerchedahl piti lähes virheettömällä pelillään kolmantena päivänä muut takanaan Ålandsbanken Finnish Openissa.

Oliver Lindell oli viisi lyöntiä heikommalla tuloksella kuudes.

Aurinko paistoi myös kolmantena kisapäivänä Kungsbanalla, joka lyhyydestään (5800 m) huolimatta piti pelaajat kurissa ja nuhteessa. Odotettuja tulosmurskajaisia ei Ålands Golfklubbilla koettu.

Lerchedahl ( 66-71-70,-9) johti kisaa myös ensimmäisen ja toisen kierroksen jälkeen. Hänen aseenaan oli tasaisuus, kolmen päivän aikana bogeja kertyi korttiin vain kolme.

– Tämä oli ensimmäinen varsinainen ykköstilani ammattilaisena. Kisoja on takana arviolta 200, joten olen hyvin onnellinen. Seuraavan voiton saavuttaminen voisi vaatia toiset 200 kisaa”, konkari veisteli voittopuheessaan.

Lerchedahl ilmoitti toisen päivän jälkeen uransa olevan lähes päätöksessä hänen saamansa työpaikan johdosta. Ahvenanmaan kisan lihotti tilipussia 9 000 euron edestä.

– Kun menen takaisin töihin, minun täytyy puhua vielä pomoni kanssa, josko voisin pelata myös kaudella 2017, hän suunnitteli.

Päätöspäivänä suomalaisista oli voittotaistossa käytännössä vain Oliver Lindell. Tehtyään alkureiíllä kaksi birkkua, huonon vaiheen kolme perättäistä bogia veivät pitkälti mahdollisuudet.

Loppukiri tyssäsi viimeistään 16:n (par-5) kentän rajojen ulkopuolelle menneeseen toiseeen lyöntiin. Toisella pallolla Lindell teki eaglen, tuloskorttiin merkitiin viitonen.

– Liian epätasaista oli pelaamiseni. Kouluarvonsanana tämä oli seitsemän plus. Jos tekee kolmeen kierrokseen 12 bogia, on lähes mahdotonta voittaa kisaa, hän muistutti itseään.