Suomen salibandynaisten kiri ei riittänyt – sunnuntaina tarjolla revanssi

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen naiset kokivat niukan 4-5-tappion Ruotsille maiden ensimmäisessä kohtaamisessa.

Kaksi ensimmäistä erää Uumajan illassa oli selkeää Ruotsin hallintaa Suomen pelin takkuillessa kaikilla osa-alueilla. Kolmanteen erään Ruotsi lähti 5-1-johdossa. Siinä Suomi aloitti vahvan kirin, mutta tasapeliin saakka se ei riittänyt.

Suomen parasta esitti Nina Rantalan johtama ykkösketju, jonka kaikki pelaajat pääsivät maalien makuun. Torjuntavastuun saanut Tiltu Siltanen voi myös olla tyytyväinen maajoukkueuransa avausotteluun.

Kolmannessa erässä, jonka Suomi vei 3-0, peli alkoi jo osoittaa heräämisen merkkejä. Ryhtiliikkeen aloitti Sanni Nieminen pommittamalla hienosti yläkulmaan, kun päätöserää oli pelattu neljä minuuttia. Viimeisellä kymmenminuuttisella Rantala teki illan toisensa alivoimalla ja aikalisän jälkeen Suomen pelatessa ilman maalivahtia Hanna Sipiläinen muutti tulostaulun lukemiksi 5-4. Tasoitusosumaa ei kuitenkaan enää nähty.

Ensimmäisessä erässä Rantala tasoitti vielä Louise Wickströmin avausmaalin jälkeen tilanteeksi 1-1, mutta sitten Ruotsi nakutti neljä perättäistä osumaa. Suomella oli kahdessa ensimmäisessä erässä vaikeuksia avata peliä Ruotsin karvauksen edessä ja helppoja virheitä tuli liikaa. Kahdesti Suomi pääsi kokeilemaan myös ylivoimapelaamista, joista jälkimmäisen aikana Isabell Krantz rokotti alivoimamaalilla.

Suomi sai lohdutuspisteen maaottelutapahtuman pistepottiin voittamalla rangaistuslaukauskisan Sara Piispan onnistuneella suorituksella.

Kahden ottelun jälkeen Ruotsi johtaa yhteispistein 4-2. Revanssia niin naisille kuin miehille tarjotaan sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla toisissa maaotteluissa.

Lähde: Salibandyliitto