Suomen salibandymaajoukkue saa taustoilleen melkoisen vahvistuksen, kun maan kaikkien aikojen kärkipelaajiin kuuluva Mikael Järvi liittyy Petteri Nykyn johtamaan valmennustiimiin.

Toki alkuun vain toistaiseksi, sillä polvivammaa potenut kymmenkertainen Suomen mestari saattaa jatkaa vielä peliuraansa. Suomi pelaa ensimmäiset ottelunsa uuden valmennuksen johdolla EFT-turnauksessa Turussa 27. – 29. huhtikuuta.

– Mikke tuo tiimiin ennen kaikkea kokeneen pelaajan näkemystä, päävalmentaja Nykky kertoo liiton tiedotteessa.

– Etsimme mukaan pelaajaa, joka on ollut maajoukkueessa isossa roolissa, ja on hienoa, että hän tarttui koukkuun.

Salibandyliigaa vielä tällä kaudella pelannut huippu pystyy tuomaan valmennukseen lisäarvoa, jota kokeneimmiltakaan pitkään penkin takana olleilta valmentajilta ei löydy.

– Mikke ymmärtää hyvin peliä ja on maajoukkueessa pitkään mukana ollut todellinen Mr. Leijona. Hän osaa katsoa sellaisia asioita, joita minä ja Kuitusen Samu emme näe ja pystyy avaamaan yksittäisille pelaajille pelin pointteja ja auttamaan heitä kentällä ja sen ulkopuolella.

Mikael Järvi, 39, ehti kuluvalla kaudella vahvistaa liiganousija LASBia 18 liigaottelussa ennen kuin polvivamma katkaisi kauden.

– Sopimus on voimassa toistaiseksi, sillä jos polvi toipuu pelikuntoon, Mikke saattaa vielä jatkaa pelejä enkä minä halua olla se, joka päättää hänen peliuransa päättymisestä, Nykky muistuttaa.

– Mikke on käynyt jo Jussi Jäntin kanssa katsomassa pelejä. Hän on isolla intohimolla mukana ja tuonut jo esiin hyviä näkemyksiä.

[nosto tasoitus=”oikea”]”Olen tässä vähän niin kuin koeajalla”[/nosto]

– Olen tässä vähän niin kuin koeajalla tai tutustumisjaksolla kokeilemassa, miten homma lähtee rokkaamaan, Järvi itse naurahtaa.

– Katsotaan, miten synergiat lähtevät toimimaan, ja olen tosiaan ollut jo Juha Jäntin aisaparina jeesaamassa pelaajatarkkailussa. Tuon mukaan kokeneen pelaajan tuoretta näkemystä, kun olen ryhmästä se, joka jolla on viimeimmäksi omaa kokemusta pelaamisesta.

Tulevan syksyn osalta ”Metsurin” tulevaisuus on kuitenkin vielä auki, ja jos peliura jatkuu, saattaa keskittyminen maajoukkueen taustatehtäviin vielä lykkääntyä tuonnemmaksi.

[nosto tasoitus=”vasen”]”Paljon on kiinni polven kuntoutumisesta”[/nosto]

– Paljon on kiinni polven kuntoutumisesta, ja jos se lähtee toimimaan, puntaroidaan tilannetta vielä sen mukaan uudelleen.

Järvi on pelannut Salibandyliigassa 516 runkosarjaottelua, joissa on syntynyt 357 maalia ja 373 maalisyöttöä. Salibandyliigasta palkintokaapissa on 10 kultamitalia, neljä hopeaa ja kolme pronssia.

Maajoukkueessa Järvi on pelannut 95 ottelua tehoilla 62+41=103 ja voittanut kaksi maailmanmestaruutta, neljä MM-hopeaa ja yhden pronssin. Jo aikaisemmin on päävalmentaja Nykyn ja valmentaja Kuitusen vetämään maajoukkueen valmennusryhmään nimetty neljä toimihenkilöä.

Joukkueenjohtajana aloittaa Jäntti, joka on toiminut aiemmin valmentajana useissa MM-kisaprojekteissa. Maalivahtivalmentajana jatkaa maajoukkueen edelliseen valmennusryhmään kuulunut Henri Toivoniemi. Aleksi Öhman on valittu fysioterapeutiksi ja Ari Haapalainen huoltajaksi ja hierojaksi.

Joulukuussa Riiassa MM-kultaa voittanut Suomen maajoukkue pelaa ensimmäiset ottelunsa uuden valmennustiimin johdolla huhtikuussa Turussa, kun Marli Areenalla kisataan lajin neljän kovimman maan Euro Floorball Tour -turnaus. Suomi kohtaa Turussa Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin.

Turun EFT-turnaus on ensimmäinen kerta, kun Suomi ja Ruotsi kohtaavat Riian MM-finaalin jälkeen. Silloin Suomi vei MM-kullan rangaistuslaukauskisassa.