Roope Kakko osallistuu torstaina Sisiliassa, Verdura Golf Clubilla käynnistyvään European Tourin kisaan.

Samassa resortissa hän pelasi CT:n kisan vuonna 2012 karsiutuen kahden kierroksen jälkeen.

– Nyt pelataan yhdistelmäkenttää, jonka etuysi ei ollut silloin käytössä. Kokonaisuus on erittäin hyvä ja toimiva. Kenttä on meressä kiinni, jonka johdosta aamupäivisin olosuhteet ovat tuloksenteolle paremmat. Iltapäiväryhmissä on odotettavissa kovaa tuulta, se on luonteeltaan selviytymistaistelua, Kakko ennakoi.

Palkintopotissa on miljoona euroa ja mukana mm. seitsemän entistä Euroopan Ryder Cup -joukkueen pelaajaa. Nykyisiä supertähtiä ei kuitenkaan rivissä ole.

Kakko ottaa kisassa ensimmäistä kertaa käyttöön uuden Callawayn Epic draiverin, jolla hän on lyönyt rangella Italian kisan alla ’jonkun verran’ ja pelannut yhden harjoituskierroksen.

– Varsi on sama kuin vuodesta 2011 käyttämässäni työkalussa. Nuppi on kuitenkin uusi ja se tuntuu tuovan jonkin verran lisää mittaa, hän luonnehti ajuriaan.

Kakolla on Italiasta mukaviakin muistoja. Vuonna 2008 hän oli Bogognossa pelatussa CT:n kisassa uusimassa voitosta mutta jäi kakkoseksi. Seuraavana keväänä Kakko oli ET:n Italian Openissa ennen viimeistä kierrosta toisena sijoittuen lopulta kahdeksanneksi.

Torstain kierrokselleen hän lähtee kello 10.05 Suomen aikaa.

– Menestystä lähden hakemaan, Portugalin kisasta jäi paljon hyviä asioita korvien väliin, Kakko kertoi.

Lähde: Kakon tiedote