EräViikingit on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Mika Ahosen kanssa.

Ahonen seuraa tehtävässään Jyri Korsmania, joka toimi menneellä kaudella joukkueen päävalmentajana. Korsman jäi pois joukkueen valmennuksesta omasta aloitteestaan ja pitää ensi kaudella välivuoden valmennuksesta.

Ahonen puolestaan valmensi menneellä kaudella Ruotsin Superliigan FC Helsingborgia. Hän johdatti Helsingborgin sarjan puolivälieriin asti, joissa parempana kunnostautui liigan lopulta voittanut Falun.’

”Amu” Ahonen on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä valmentajia kymmenellä Suomen mestaruudellaan. Lisäksi vyölle on tarttunut mestaruuksia kansainvälisiltä kentiltä, kuten seurajoukkueiden Eurooppa, ja Champions cupin mestaruudet IFK:ssa ja Viikingeissä. Viimeisimpänä kruununa Ahonen oli voittamassa Suomen maajoukkueen kanssa maailmanmestaruuden joulukuussa Latvian Riiassa.

– Vuosi Ruotsissa teki itselleni hyvää ja näki asioita vähän eri kantilta. Joukkueessa ja koko seurassa on valtavasti potentiaalia. On hienoa päästä jälleen kotimaahan ja etenkin EräViikinkeihin. Tavoitteena on viedä joukkuetta pelillisesti eteenpäin ja tiivistää yhteistyötä myös Erä Akatemian kanssa. Seuran hyvää juniorityötä pitää vaalia ja potentiaaliselle nuorille on löydyttävä tilaa myös edustusjoukkueesta, Ahonen kertoo EräViikinkien tiedotteessa.