Suomen Hiihtoliitolla on 15 vuotta aikaa maksaa Lahden MM-kisoista ja yhdistetyn maailmancupista tulleet 1,8 miljoonan euron tappiot kisojen järjestäjäorganisaatiolle, Lahti Eventsille.

Lahden kaupunki kertoi torstaina tiedotteessaan, että Hiihtoliitto ja Lahti Events ovat tehneet tappioista takaisinmaksusopimuksen, jonka mukaan Hiihtoliitto saa maksuaikaa vuoteen 2032.

Samalla solmittiin myös Lahden kaupungin, Hiihtoliiton ja Lahden Hiihtoseuran välinen uusi yhteistyösopimus, joka varmistaa Salpausselän kisojen järjestämisen jatkossa.

Uuden sopimuksen mukaisesti Hiihtoliitto maksaa vuosittain maailmancupin järjestämiskustannuksia noin miljoona euroa, mikä sisältää lajikohtaiset järjestämiskorvaukset sekä Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) laatimat sääntömääräiset kustannukset, kuten palkintorahat, majoitukset ja paikalliset kuljetukset.

Jatkossa mahdollisesta tappiosta vastaavat Lahden kaupunki, Lahti Events ja Hiihtoliitto tasan, mutta Hiihtoliitto enintään 30 000 euroon saakka. Myös voitto jaetaan kolmeen osaan, mutta 90 000 euroa suurempi voitto jaetaan kaupungin ja Eventsin kesken. Uusi sopimus on tehty 15 vuodeksi.