Roope Kakko (71,-1) jakaa 24:n muun pelaajan kanssa sijalukua 34 European Tourin kilpailussa Diamond Golf Clubilla Wienin kupeessa.

– Päivä oli hankala, tuuli teki tepposiaan. Välillä oli tyynempää, heti perään tuuli nousi vahvaksi. Se teki oikeiden mittojen saamisen lähestymisiin vaikeaksi ja meni välillä hieman pään sisälle, Kakko kuvaili.

– Hyvin käytin paikkani hyväksi, vaikka pääsin harvoin herkkupaikoille. Avauksia pitäisi saada paremmin väyliin, jotta birkkupaikkoja rakentuisi.

Kentän 16:s reikä oli Kakon huippuhetki. Hän teki tällä kentän viimeisellä par-viitosella eaglen ja nousi tasaisessa keskiryhmässä hetkessä paremmalle puoliskolle.

Roope Kakon väyläosumaprosentti ET:lla (43,5) ennen Itävallan kisaa on yksi Tourin heikoimmista (217.), ja huomattavan paljon vaatimattomampi kuin keskiarvo (58,3).

– Perjantaina on saatava avaukset osumaan paremmin tonttiin, hän suunnitteli toisen kierroksen taktiikkaansa.

Mikko Korhonen pelasi saman tuloksen 71. Kärkeen suomalaisilla on matkaa kuusi lyöntiä.

– Tulos on ihan hyvä. Lyöminen ei ole säilynyt ihan niin hyvänä kuin toivoa sopii. Muutamia laadukkaita rautalyöntejä löin kuitenkin tänään ja parempaa kohti mennään koko ajan, Korhonen sanoi.

– Asenne säilyi hyvänä koko päivän, vaikka peli ei niin hyvää ollutkaan.

Kisaa johtaa Etelä-Afrikan Jaco van Zyl tuloksella -5. Ruotsin Johan Carlsson on samassa tuloksessa 17 reiän jälkeen.

Diamond CC:n kenttä on Korhoselle tuttu kisa-areena. Kaksi vuotta sitten hän sijoittui samaisessa kilpailussa yhdeksänneksi.

– Hyvät ja napakat pinnat kentällä. Toivoa sopii, että rautojen laatu paranee vähän, Korhonen kertoi.