Vladimir Klitshko koki kirvelevän tappion huhtikuussa Anthony Joshualle ottelussa, jossa panoksena oli nyrkkeilyn raskaan sarjan mestaruusvyö.

Joshua laittoi Klitshkon ensimmäisissä erissä todellisiin vaikeuksiin, osuen ukrainalaiseen usealla kovalla lyönnillä.

Klitschko kykeni palautumaan britin alkurynnistyksestä ja hallitsi selkeästi ottelun viidettä ja kuudetta erää, onnistuen iskemään Joshuan kertaalleen mattoon luvunlaskentaan.

Vaikka Klitshko oli saanut Joshuan pinteeseen, ukrainalainen ei missään vaiheessa lisännyt tuntuvasti ottelun tempoa yrittäen tyrmätä hoipertelevaa Joshuaa.

Klitshkon passiivisuus maksoi lopulta ottelun voiton. Joshua kykeni palautumaan Klitshkon höykytyksestä ja voitti ottelun teknisellä tyrmäyksellä 11:nnessä erässä.

Vladimir Klitshkon kulmauksessa ottelussa seissyt Vitali Klitshko paljastaa, että Vladimirin passiivisuus johtui hänen kehoituksestaan edetä maltillisesti ja säästää voimiaan myöhempiin eriin.

– Kun Vladimir melkein tyrmäsi Joshuan, annoin hänelle kulmauksessa väärän neuvon. Olin täysin varma, että Joshuan lihaksikas vartalo ei enää palaudu myöhempiin eriin. Kehoitin Vladimiria etenemään rauhassa. Toivoin, että kahdeksannessa erässä Joshua hyytyisi täysin, Vitali Klitshko kertoi boxinscene.comin mukaan.

Vitali Klitshko kokee, että hänen virheensä maksoi veljelleen mahdollisuuden saada mestaruusvyö lanteilleen.

– Syytän itseäni Vladimirin tappiosta. Olisi ollut tarpeellista päättää ottelu, kun siihen oli mahdollisuus.