Hakkuri Pauliina Vilponen siirtyy hallitsevan naisten Suomen mestarin LP Viestin paidasta lentopalloilemaan ensi kaudeksi Italian A2-liigaan. Vilposen uusi seura on Millenium Brescia.

Brescia oli viime kaudella Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla A2-liigassa runkosarjan seitsemäs ja putosi puolivälierässä Soveratolle otteluvoitoin 0-2.

25-vuotias Vilponen on aiemmin pelannut kaksi kautta Saksan pääsarjassa ja kuusi kotimaisessa Mestaruusliigassa. Maaotteluita Vilposella on pelattuna 43. Tänä kesänä aiemmin maajoukkueen kapteenina toiminut Vilponen ei ole ollut maajoukkueen mukana.

– Olen aina unelmoinut Suomen mestaruudesta ja Italiassa pelaamisesta. Viime kaudella voitin Suomen mestaruuden LP Viestin kanssa ja nyt voin toteuttaa myös toisen unelmani. Inspiraatio Italiassa pelaamiseen tuli aikoinaan Riikka Lehtoselta, joka pelasi useita vuosia kyseisessä maassa ja on aina toiminut esikuvanani niin pelaajana kuin ihmisenäkin, Vilponen kertoo.

Vilponen on kahden viime kauden aikana yhdistänyt lakiopinnot ja lentopalloilun. Nyt avautuu taas mahdollisuus täysammattilaisuuteen ulkomailla.

– Tämä hetki on minulle otollinen siirtymään pelaamaan takaisin ulkomaille, sillä olen opintojeni loppuvaiheessa ja minun tulee enää kirjoittaa pro gradu -tutkielmaani. Kesän työskentelen asianajotoimistossa Helsingissä ja heti töiden jälkeen lähden Italiaan. Odotan jo paljon uutta kautta ja haluan tutustua Brescian kaupunkiin sekä paikallisiin ihmisiin. Pidän italialaisesta kulttuurista ja olen myös aikaisemmin vieraillut Lombardian alueella. Kiitos Volley Millenium Brescialle tästä mahdollisuudesta.

Teemu Oksanen sveitsiläisen Könizin apuvalmentajaksi

Teemu Oksanen jatkaa valmennusuraansa Sveitsin naisten liigassa. Oksanen on palkattu Volley Könizin joukkueen apuvalmentajaksi. Köniz sijoittui viime kaudella seitsemänneksi.

– Hienoa jatkaa Sveitsissä, sarjasta ja maasta jäi hyvät fiilikset. Uudenlainen haaste edessä ja itseä tässä lähdetään kehittämään. Joukkue tulee olemaan nuori ja peli kehittyy varmasti kauden aikana, mielenkiintoinen projekti edessä.

Joukkueen päävalmentajana toimii Mestaruusliigassakin pelannut latvialainen Agris Leitis.

34-vuotias Oksanen toimi viime kaudella aluksi Kanti Schaffhausenin apuvalmentajana, mutta siirtyi kesken kauden päävalmentajaksi.

Lähde: Lentopalloliitto