Huippu-uimari Caeleb Dresselistä odotetaan uutta urheilun supertähteä.

Elokuussa 21 vuotta täyttävä Dressel dominoi Budapestissä pidettyjä MM-uinteja. Komearaaminen jenkki voitti kolme henkilökohtaista kultamitalia ja saavutti lisäksi neljä viestikultaa.

Dressel ylsi seitsemällä kultamitalilla samaan kuin kaikkien aikojen menestynein olympiaurheilija Michael Phelps. Phelps saavutti ennätykselliset seitsemän kultaa Melbournessa 2007. Erona on se, että Phelpsin mitaleista viisi tuli henkilökohtaisilta matkoilta.

Nuoresta iästään huolimatta Dressel on jo tehnyt vaikutuksen 50 metrin vapaauinnin entiseen ME-mieheen Mark Fosteriin.

– Hän on ehdottomasti uinnin uudet kasvot. Phelps jätti jälkeensä valtavan aukon, Foster kertoi CNN:lle viitaten Phelpsin uran loppumiseen.

Fosterin mukaan Dressel tuo uintiin samanlaista seksikkyyttä kuin mitä Usain Bolt on antanut yleisurheilulle. Bolt on maailman nopein kuivalla maalla, Dressel puolestaan vedessä.

– 50 metrin vapaauinti on loistelias kilpailu, viihdyttävä ja jännittävä. Sen matkan voittaja on planeetan nopein uimari. Tämä kaveri voi dominoida samalla tavalla kuin Phelps, mutta on myös planeetan nopein, aivan kuten Usain Bolt, Foster arvioi.

Dressel tykitti Budapestissä voittoon vapaauinnissa 50 ja 100 metrillä sekä 100 metrin perhosuinnissa. Vapaauintimatkoilla Dressel ui uudet Yhdysvaltain ennätykset.

– Hänen starttinsa hämmästyttävä. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Phelps dominoi, koska hän oli erityinen ja niin on myös hän, Foster kuvaili Dresseliä.