Ruotsalaisaituri Elin Westerlundilla on paljon hampaankolossa viime vuoden tapahtumista perinteisessä Suomi-Ruotsi-maaottelussa.

Naisten 100 metrin aitajuoksu ei mennyt aivan perinteisellä kaavalla. Juoksun voitti Ruotsin Susanna Kallur ennen Suomen Nooralotta Neziriä.

Kisan viimeiseksi jäi selvällä erolla Lotta Harala. Suomalainen kertoi kisan jälkeen, että hän oli lopettanut juoksemisen kuultuaan lähtölaukauksen kahdesti. Harala kuitenkin juoksi maaliin asti jääden viimeiseksi.

Suomen teki asiasta protestin ja Harala sai juosta matkan uudelleen. Uusinnassa Harala juoksi 13,63 jättäen taakseen Ruotsin Amanda Hanssonin ja Westerlundin.

Myös Westerlund olisi halunnut juosta uudestaan, mutta hän ei saanut siihen lupaa. Ruotsalaisten tunteita kuumensi lisäksi se, että Harala juoksi soolojuoksunsa eri radalla kuin ensimmäisellä kerralla.

Westerlund muistaa tapahtumat hyvin, ja hän janoaa revanssia.

– Tänä vuonna olen ekstramotivoitunut. Tavoitteena on voittaa mahdollisimman monta suomalaista, Westerlund sanoi Expressenille.

Ruotsalaisaituri kokee maaottelun erityisenä kisana.

– Se on hieno tapahtuma. Se on kauden viimeinen kilpailu ja jokainen haluaa päättää kauden todella hyvin. Suomen ja Ruotsin välillä kilpailuhenkeä. Haluamme todella voittaa, Westerlund paalutti.