Filip Ingebrigtsen venyi yleisurheilun MM-kisoissa elokuussa sensaatioon. Norjalainen nimittäin juoksi Lontoossa pronssille ja parhaaksi eurooppalaiseksi miesten 1 500 metrin kisassa.

Norjalaissankari jakoi iaaf.comin haastattelussa kiitosta varsin yllättävälle taholle. Hän on saanut kilpakumppanistaan ja vanhemmasta veljestään, keskimatkan juoksija Henrik Ingebrigtsenistä jo vuosia oivan sparraajan.

– Henrik ja minä olemme työskennelleet yhdessä ja olemme juosseet toisiaan vastaan ​​viimeisten kuuden vuoden aikana, joten minun on annettava hänelle jotain kunniaa tästä pronssimitalista, Euroopan mestaruuden Amsterdamissa vuonna 2016 voittanut Filip Ingebrigtsen painotti sivuston jutussa.

– Voitin pronssia ja olen onnellinen, norjalainen viittasi Lontooseen.

Henrik Ingebrigtsen voitti samassa, 1 500 metrin EM-finaalissa pronssia. EM-kisoissa värisuoran (Helsingissä kultaa 2012 ja Zürichissa hopeaa 2014) ottanut juoksija tietää, miten harjoittelusta saa parhaan irti.

– Jos joku juoksee hyvin, se painostaa muita kavereita. Jokainen harjoittelu on kilpailu, veljeksistä vanhempi järkeili.

Lontoon MM-kisat sujuivat norjalaisjuoksijoilta hienosti, sillä Karsten Warholm voitti 400 metrin aidoissa maailmanmestaruuden. Juoksijat pitivät Norjan värejä korkealla, sillä nämä mitalit olivat maan ainoat kilpailuissa.