Suomalaisgolfarit Mikko Korhonen ja Roope Kakko venyivät eilen perjantaina Euroopan kiertueella Portugalin avoimissa kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Etenkin Korhonen tarvitsi torstaisen avauskierroksen jälkeen itseltään perjantaina huippusuoritusta, jotta jatkopaikka viikonlopun kierroksille tulisi. Peräti 69 sijaa ja 32:nneksi noussut suomalainen löi perjantaina 65 (-6) lyönnin huippukierroksen, ja eteni täten jatkoon.

Korhonen oli luonnollisesti iloinen, mutta samalla hän pitää jalat maassa.

– Pikkuhiljaa löytyy jo peli. Tänään tuli hyvä kierros, kun oli pakko. Ihan hyvältä tuntui koko ajan, mutta ei se vielä ihan valmista ole kuitenkaan. Yksittäisiä hyviä kierroksia on helpompi vetää kuin koko kisa tasaisen hyvin, Portugalissa vuosi sitten kolmanneksi sijoittunut Korhonen sanoi tiedotteessa.

– Täytyy nollata tämä ja lähteä taas huomiseen nöyrin mielin.

Kisan kärkeen yhteistuloksessa -5 olevalla Korhosella on matkaa seitsemän lyöntiä ja kymmenen parhaan joukkoon vain neljä. Myös kisan toinen suomalainen, Kakko (-3) pelaa viikonlopun kierroksilla.

Portugalin kisassa kärjessä on italialainen Nino Bertasio (-12). Tanskan Lucas Bjerregaard ja Skotlannin Marc Warren ovat lyönnin päässä johtajasta.