Painonnostaja Laurel Hubbard on valittu Uuden-Seelannin joukkueeseen ensi vuoden Kansainyhteisön kisoihin.

Sukupuoltaan vaihtanut Hubbard sai luvan kilpailla ensi vuonna Kansainyhteisön kisoissa Uuden-Seelannin väreissä. Hänestä tulee ensimmäinen uusiseelantilainen sukupuoltaan vaihtanut urheilija Kansainyhteisön kisoissa.

Hubbard voitti syyskuussa Oseanian mestaruuden naisten yli 90-kiloisten sarjassa, ja sai mestarina automaattisesti paikan Kansainyhteisön mestaruuskilpailuihin. Hubbardin valinta sai siunauksen Uuden-Seelannin olympiakomitealta.

Hubbardin kilpaileminen naisten sarjoissa on herättänyt kosolti närää muiden kilpailijoiden keskuudessa. Australian painonnostoliiton presidentti Michael Keelan jakaa huolen.

– Jos on ollut mies ja nostanut tiettyjä painoja ja sitten yhtäkkiä vaihtaa sukupuoltaan naiseksi, niin se antaa psykologista etua. En usko, että tämä on tasapuolista kohtelua. Se on näkemykseni ja uskon monen urheiluihmisen olevan samaa mieltä, Keelan sanoi Australian Associated Pressille.

Hubbarsin osallistumisoikeus naisten sarjaan on saanut satikutia myös urheilun seuraajilta.

– Tämä on urheilun häpäisyä, Twitterissä manattiin.

Laurel Hubbard syntyi Gavin Hubbardiksi vuonna 1978. Hän menestyi hyvin nuorten sarjoissa miesten puolella. Hubbard vaihtoi sittemmin sukupuoltaan.

Hubbard on toivonut pääsevänsä kilpailemaan Tokion olympialaisissa 2020.

Deadrightkev

@deadrightkev

Newstalk ZB

@NewstalkZB
Backlash from Australia against decision on transgender weightlifter Laurel Hubbard
newstalkzb.co.nz/news/national/…
This is such a sporting disgrace it beggars belief