Amerikkalainen golftähti Michelle Wie on ottanut omalla tavallaan kantaa uudistuneeseen pukeutumisetikettiin.

Naisgolfin kattojärjestö LPGA linjasi heinäkuussa pukeutumissääntöjä uusiksi. Pelaajien asut eivät saa olla liian paljastavia. Pelaajien tulisi edustaa itseään ammattimaisella tavalla ja ilmentää lajin positiivista imagoa.

Esimerkiksi liian lyhyet shortsit tai hameet on kielletty eikä niiden alle saa näkyä missään tilanteessa. Paidoissa ei saa olla liian syvää kaula-akkoa.

Wie on tykännyt pitää yllään vaatteita, jotka ovat uuden ohjeistuksen myötä kiellettyjä. Huippupelaaja harmitteli sääntöuudistusta eikä naisen mielipide vaikuttaisi muuttuneen.

Kilpailukauden päätyttyä Wie on keskittynyt akkujen latailuun kotonaan Havaijilla, mutta urheilija on piipahtanut myös golfviheriöllä. Wie julkaisi itsestään kuvan Instagramissa, joka vaikuttaisi olevan suora piikki LPGA:n suuntaan.

Wien yllä on nimittäin sen verran ihoa paljastava asukokonaisuus, jolla ei saisi pelata turnauksissa.

– Offseason = ei sakkoja pukukoodista, Wie kirjoitti kuvan yhteyteen.

LPGA tiedotti kesällä, että asusääntöjen rikkomisesta seuraa 1000 dollarin sakko, ja jokainen uusi rike tuplaa sakon määrän. Yleisessä tiedossa ei ole, että onko LPGA sakottnut Wietä liian seksikkäiden peliasujen vuoksi.