Entinen UFC:n kevytsarjan mestari Rafael dos Anjos laittoi melkoisen näytöksen pystyyn piestessään yksipuolisen pistevoiton välisarjan hurjimpina sotureina tunnetusta Robbie Lawlerista UFC:n Winnipegin otteluillassa. Astetta korkeampaan painoluokkaan vaihtanut brasilialaisiskijä hallitsi ottelua täysin alusta loppuun, ja vaati heti mittelön jälkeen mestarusottelun mahdollisuutta.

Pitkän uran rakentanut dos Anjos oli ottelun jälkeen melkoisessa tunnemyräkässä. Välisarjaan noustuaan mies on voittanut putkeen kolme viimeisintä otteluaan. Kunnioitettava voittoputki tasokkaista vastustajista on luonut varsin vakuuttavan argumentin pääsylipulle mestaruusotteluun painoluokan mestaria Tyron Woodleya vastaan.

– Tämä on mahtavaa. Olen taistellut tässä lajissa niin pitkään. Löin tätä kaveria niin kovaa, että käsiini sattuu. Hänellä on aika kova pää. Mielestäni pieksin juuri painoluokan kovimman kaverin. Ansaitsen mahdollisuuden [mestaruusotteluun], sillä olen saavuttanut niin paljon UFC:ssä näiden kymmenen vuoden aikana, dos Anjos tunnelmoi.

Brassiottelija on näyttänyt suorastaan pysäyttämättömältä vaihdettuaan painoluokkaa. Lauantaiyöllä käydyssä pääottelussa dos Anjos esitteli monipuolista osaamistaan jakelemalla amerikkalaisvastustajansa kehoon ja päähän nopeita kombinaatioita. Hurjana tyrmääjänä tunnetun Lawlerin menoa hidastivat entisestään brasilialaisen painavat alapotkut.

33-vuotias Rio de Janeiron kasvatti on voittanut kerran urallaan UFC:n kevytsarjan mestaruuden. Hän puolusti mestaruusvyötään kerran Donald Cerronea vastaan, mutta hävisi sen seuraavassa ottelussaan Eddie Alvarezille. Dos Anjos on voittanut urallaan 28 kertaa ja hävinnyt yhdeksästi.