Brittiläinen Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n jäsen Adam Pengilly on lähetetty kotiin Pyeongchangin olympialaisista.

KOK teki ratkaisun Pengillyn kohtalosta sen jälkeen, kun kävi ilmi hänen olleen kahnauksessa vartijan kanssa hotellinsa ulkopuolella Pyeongchangissa.

– KOK haluaa pyytää anteeksi jäsenensä puolesta ja on hyvin pahoillaan Adam Pengillyn aiheuttamasta välikohtauksesta, KOK:n tiedottaja sanoi.

Pengilly antoi itse Insidethegames-verkkosivustolle haastattelun, jossa kertoi oman versionsa tapahtuneesta.

– Yritin kävellä turvamiehen ohi ja hän käski minun mennä eri kautta. Turvamies esti tieni, lähestyi minua ja pyysi nähdä kulkulupani. Näytettyäni sen hän tuli vielä lähemmäs, jolloin pyysin saada puhua hänen esimiehensä kanssa, Pengilly kertoi.

Tämän jälkeen Pengilly tilanteeseen kyllästyneenä ryntäsi vartijan ohi, jolloin vartija kaatui ja loukkasi itseään lievästi. Tätä hän ei sanonut huomanneensa ollenkaan, mutta pahoitteli kuitenkin asiaa.

– Olen pahoillani vartijan puolesta. KOK:n jäsenen kuuluisi käyttäytyä paremmin ja olen pettänyt saamani luottamuksen, Pengilly sanoi.

Pengilly on itse edustanut maataan kelkkailussa kaksissa olympialaisissa. Hänen määräaikainen KOK:n jäsenyytensä päättyy 25.helmikuuta, eli Pyeongchangin olympialaisten päätöspäivänä.