Samaan aikaan kun olympialaiset jatkuvat vielä tämän viikon Pyeongchangissa, tapahtuu urheilumaailmassa tietysti kaikkea muutakin.

Eilinen 18.helmikuuta oli päivä, jolloin dopingrangaistustaan kärsivän norjalaisen hiihtäjän Therese Johaugin oli jälleen mahdollisuus liittyä harjoittelemaan Norjan maajoukkueen kanssa.

Johaugin kilpailukielto päättyy 17.huhtikuuta, mutta kansainvälisen antidopingtoimisto WADA:n sekä Norjan urheiluliiton säännöt sallivat kilpailukiellossa olevan urheilijan osallistua viralliseen harjoitteluun kaksi kuukautta ennen kieltonsa päättymistä.

Johaugin manageri Jörn Ernst on asiasta innoissaan.

– Tämä on hieno päivä, kohta koko kilpailukielto on ohi ja kohta hän (Johaug) on taas mukana joukkueessa, Ernst sanoi Eurosportin norjankielisillä sivuilla.

Tällä hetkellä Johaug harjoittelee ensi vuoden MM-laduilla Seefeldissä. Hän julkaisi kuvapalvelu Instagramissa päivityksen, jossa kertoo lähtölaskennan ensi vuoden kisoihin käynnistyneen.

Julkaisu näyttää saaneen pääosin innostuneen vastaanoton, joten huolimatta dopingrikkeestä norjalaisen fanit eivät näytä häntä hylänneen.