Kriketin maailmaa on kuohuttanut tällä viikolla varsin erikoinen skandaali. Australian maajoukkueen pelaajia syytettiin pelipallojen kielletystä säätämisestä, ja nyt joukkueen päävalmentaja Darren Lehmann joutui eroamaan tehtävästään.

Australian maajoukkuetta syytettiin pelipallojen sabotoinnista tuoreen Etelä-Afrikkaa vastaan pelatun test-ottelunsa jälkeen. Entinen maajoukkueen kapteeni Steve Smith, David Warner ja Cameron Bancroft jäivät pelipallojen hiomisesta hiekkaperilla kesken maaottelun.

Ex-valmentaja Lehmann katsoi olleensa asiasta osaltaan vastuussa ja päätti siksi erota maajoukkueen luotsin tehtävästään.

– Nähtyäni, kuinka Steveen ja Cameroniin sattui on ainoastaan reilua, että teen tämän päätöksen. Minä olen viime kädessä vastuussa joukkueen kulttuurista, Lehmann kertoi BBC:lle.

– On ollut mahtava kokemus valmentaa Australian maajoukkuetta. Toivon, että joukkue kokoaa itsensä uudelleen tämän jälkeen. Toivottavasti kansa antaa myös näille nuorille miehille anteeksi. He tekivät vakavan virheen, mutta eivät he ole pahoja ihmisiä, Lehmann lisäsi.

Uutisoimme asiasta ensi kertaa eilen. (uutinen)

Huippupelaajat saivat tempauksestaan pelikiellot Australian rugbyliiton toimesta. Smith ja Warner saivat vuoden mittaiset pelikiellot kansainvälisistä otteluista.

Bancroft ja Smith saivat myös potkut Australian maajoukkueen kapteenin tehtävistään ainakin seuraavan kahden vuoden ajaksi. Miehet pahoittelivat käytöstään tuoreessa lehdistötilaisuudessa.

– Olen syvästi pahoillani, rakastan krikettiä. Olen pahoillani siitä tuskasta, mitä olen tuonut Australialle, faneilleni ja kansalle, Smith kyynelehti BBC:n mukaan.

– Valehtelin hiekkapaperista. Panikoin ja valehtelin. Olen todella pahoillani. Minusta tuntuu, että petin koko Australian kansan, Bancroft vaikeroi.

Lähde: BBC