Entinen kestävyysjuoksun maailmanmestari Liz McColgan ohjeisti Kansainyhteisön kisoissa kilpailevaa tytärtään Eilish McColgania varsin erikoiseen malliin dopingepäilyistä.

Konkarijuoksija kertoi samassa lajissa kisaavalle tyttärelleen, että dopingepäilyille ei yleisurheilun maailmassa voi mitään. Huijareiden riski on vain hyväksyttävä, jos huipulla mielii kilpailla.

– Minua hieman ärsyttää, että ihmiset vouhottavat niin paljon dopingista. Sitä on ollut olemassa minun ajoistani asti, ja silloin me vain siedimme sitä. Meidän oli vain taisteltava sitä vastaan, ja saimme silti ne pronssit ja hopeat. Onhan sitä vaikea kestää. Hyväksy se, tai mene kotiin itkemään, McColgan jyrähti BBC:n haastattelussa.

Vuosikausia huipulla juossut skottiurheilija tiedostaa yleisurheilun karun realismin. Dopingongelma on iskostunut syvälle lajiin, eivätkä yksittäiset urheilijat voi sille mitään.

– Tämä ei ole puhdas urheilulaji. Teemme kaikkemme täälle briteissä tukeaksemme antidopingohjelmaa. Kuten minunkin kohdalla, voitin pronsseja ja hopeita, joiden olisi pitänyt olla kultamitaleja. Olisin voinut vain jäädä kotiin itkemään ja surkuttelemaan sitä, mutta se ei vaikuta mihinkään, McColgan vaahtosi.

McColgan voitti urallaan hopeaa 10 000 metrin juoksussa Soulin olympialaisissa vuonna 1988 ja kultaa samalla matkalla Tokion MM-kisoissa vuonna 1991.

Lähde: BBC