Tiger Woodsin oltua selkävammojen pakottamana sivussa golf-viheriöiltä, Jason Day nousi maailmanlistan kärkeen kolmisen vuotta sitten.

30-vuotias australialainen on yksi ennakkosuosikeista torstaina alkavassa US Openissa. Dayn peli on kulkenut tänä vuonna, sillä hän on vienyt nimiinsä kaksi PGA Tourin voittoa muun muassa.

Tämän hetken maailmanlistan seitsemännellä sijalla oleva Day on pitänyt Woodsia aina mentorinaan, jonka puoleen hän voi kääntyä. Nyt kaksikon välille on kuitenkin syntynyt jälleen kilpailullinen jännite US Openin kynnyksellä, josta Day avautui.

– Lähetin hänelle yhtenä päivänä tekstiviestin. Naureskelin siinä hänen yhtä vuoden 2004 kuvaa, jossa hänellä oli MC Hammer-housut jalassaan. Kirjoitin hänelle: ”Hei, jätkä! Katso noita housuja, ne ovat todella hirveät.”

– Hän ei kuitenkaan vastannut minulle mitään takaisin, Day harmitteli Expressille.

Day odottaa Woodsilta samanlaista häikäilemättömyyttä myös viheriöllä.

– Hänen tappajan vaistonsa on palaamassa sille entiselle tasolle. Olimme tässä yksi aamu puttailemassa samalla alueella. Hän oli lähellä minun reikääni ja käyttäytyi ärsyttävästi minua kohtaa, Day paljasti.

Kaksikko on mukana torstaina alkavassa US Openissa. Viasat Urheilu -kanava ja Viaplay näyttävät kilpailun suomeksi selostettuna.