Brasilian korkein oikeus on antanut maan syyttäjille luvan ottaa uudelleenkäsittelyyn olympiavoittaja Ryan Lochten sekoilutapaus Rion 2016 olympialaisten aikaan.

Uinnin monikertaisen olympiavoittajan syytetään valehdelleen tulleensa ryöstetyksi muutaman joukkuetoverinsa kanssa riolaisella huoltoasemalla. Todellisuudessa miehet olivat vandalisoineet aseman tiloja ja joutuneet turvamiesten kynsiin.

Tapaus luultiin jo loppuunkäsitellyksi Lochten kärsittyä Yhdysvaltain uimaliitolta saamansa kymmenen kuukauden kilpailukiellon. Hän sai myös Brasiliassa aluksi vapautuksen asian käsittelyssä väitettyään ettei ilmoittanut ryöstöstä tuolloin suoraan paikalliselle poliisille.

Nyt syyttäjillä on kuitenkin mahdollisuus avata juttu uudelleen, huolimatta maan useista vakavammistakin selvittämättömistä rikoksista.

– Tämä on kuitenkin erikoistapaus, sillä valheellinen kertomus rikoksesta olympialaisten aikana tahrasi myös Brasilian mainetta, maan valtionsyyttäjä Rodrigo de Almeida Maia totesi New York Timesin mukaan.

Mikäli Lochte tuomitaan tapauksessa, voi hän saada jopa kuuden kuukauden vankeustuomion tai sakkoja.

Vankeus vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä, sillä Lochtea ei todennäköisesti Brasiliassa enää tulla näkemään.

Uintitähden lakimiehen Jeff Ostrow’n mukaan koko tapaus on täysin absurdi ja kuvottava. Asiasta aiotaankin vielä valittaa.

33-vuotias amerikkalainen on voittanut urallaan 12 olympiamitalia, joista puolet on kultaisia. Uinnissa suurempaan mitalisaldoon on pystynyt vain Michael Phelps.

Lochte on aiemmin kertonut jatkavansa uraansa Tokion 2020 olympialaisiin.

Lähde: insidethegames.biz