Henry Manni kelasi kultaan EM-kisojen päätöspäivänä – Suomi rohmusi yhteensä 14 mitalia Leo-Pekka Tähden johdolla

© Kuva: Getty Images
Suomalaissuoritukset parayleisurheilun EM-kilpailuissa Berliinissä saivat kultaisen päätöksen, kun Henry Manni kelasi T34-luokassa 800 metrillä mestariksi kisaennätyksellä 1.52,26. Toiseksi kelasi Britannian Ben Rowlings ajalla 1.52,95.
– Meni niin kuin suunnittelin. Hyvältä tuntui kelaus. Kun Rowlings tuli rinnalle 600 metrin kohdalla, tiesin, että pystyn kelaamaan kovempaakin. EM-ennätys ja yksin kelaten, Manni tuumi tyytyväisenä.
Mestaruus oli Mannille kisojen toinen, sillä hän voitti myös 400 metriä. Manni oli satasella toinen.
– Sataseen olen eniten pettynyt. Kasi tuntui parhaimmalta, kun se on tällä hetkellä paralympialaisissa matkana satasen lisäksi. Pystyin lopussa vielä ottamaan loppukirin, Manni tuumi.
14 mitalin kisat
Parayleisurheilun EM-kilpailut olivat Suomelle menestyksekkäät. Suomi saavutti kahdeksan kultamitalia. Mannin kahden mestaruuden lisäksi Leo-Pekka Tähti voitti kolme kultaa (T54 100, 200 ja 400 metriä), yhdet mestaruudet kukin saavuttivat Amanda Kotaja (T54 100 metriä), Marjaana Heikkinen (F34 keihäs) ja Ronja Oja sekä Jesper Oja (T11, 100 metriä). Lisäksi suomalaisurheilijat saavuttivat neljä hopeaa: Tähti T54 800 metrillä, Manni T34 100 metrillä sekä Toni Piispanen T51-luokassa 100 ja 200 metrillä. Pronsseja tuli kaksi: Kotaja T54 200 metrillä ja Oja T11 pituushypyssä.
– Kunnonajoitukset onnistuivat kaikilla. Kisat menivät suunnitelmien mukaan. Kaikki olivat kovassa iskussa ja välineetkin pysyivät ehjinä. Lisäksi ensikertalaisemme esiintyivät hienosti ja joukkueen henki oli kokonaisuudessaan hieno, parayleisurheilun päävalmentaja ja kisoissa joukkueenjohtajana toiminut Maarit Kurki summasi hienosti sujuneita kisoja.
Lähde: Urheiluliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.