Ruotsin Gävlessä 22-vuotiaiden Pohjoismaisten ja Baltian mestaruuskilpailuiden avauspäivänä nähtiin useampi suomalaisonnistuja.

Miesten keihäänheitossa Limingan Niittomiesten Toni Keränen heitti ensimmäisellään 75,73 ja kuittasi lajivoiton. Keränen kohensi Jyväskylän Kalevan kisoissa ennätyksekseen 78,86.

Lajivoittoon ylsi myös Kenttäurheilijat 58:n Leo Uusimäki, joka voitti seiväshypyn ulkoratakauden parhaallaan 485. Viiden metrin ylitys ei vielä tällä kertaa onnistunut.

Naisten pikajuoksumatkoilla Ääneskosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen voitti 100 metriä ajalla 11,72 ja oli 400 metrillä toinen ajalla 54,81. Sadan metrin kilpailussa myötätuulta oli 2,5 metriä sekunnissa.

Reilut pari viikkoa sitten Pulkkinen voitti 400 metrin Suomen mestaruuden Kalevan kisoissa ennätyksellään 54,07. Sata metriä hän kesän mittaan juossut 11,65.

Lajivoittoon kiiti myös Tampereen Pyrinnön Julia Enarvi, joka voitti 100 metrin aidat ajalla 13,68. Hän aitoi hiljattain Laitilassa 22-vuotiaiden SM-kisoissa ennätykseen 13,61. HKV:n Anni Siirtola oli juoksussa kolmas ajalla 13,86.

Naisten kuularingissä Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali työnsi lajivoiton ja ennätyksellään 15,26. Ennätystään kohensi myös kolmanneksi 3000 metrin esteissä ajalla 10.55,10 sijoittunut Turun Urheiluliiton Amanda Virtanen.

Miesten 400 metrillä Markus Teijula oli toinen ajalla 47,94. Voiton vei Ruotsin Anton Sigurdsson, joka ehti maaliin ajassa 47,76.

Lähde: SUL tiedote