Roope Kakko nosti osakkeitaan Alastaro Golfissa pelattavan Timberwise Finnish Open hosted by Jaakko Mäkitalo -kilpailun toisena pelipäivänä. 67 lyönnin kierrostulos vei Kakkoa tuloslistalla ylöspäin isoin harppauksin, ja hän pääsee lähtemään lauantain päätöskierrokselle jaetulta toiselta sijalta yhteistuloksesta -5. Kakko jakaa toisen sijan yhdessä Ruotsin Stefan Idstamin kanssa. He ovat neljä lyöntiä kilpailua johtavaa Tanskan Christian Gløëtiä (-9) perässä.
Kakon tuloskorttiin merkattiin päivän aikana parien lisäksi seitsemän birdieä ja kaksi bogeya. Pelin vahvimmat osa-alueet olivat väylien aluissa ja lopuissa.
– Draivasin ja puttasin hyvin. Ne lyönnit, mitkä pitäisi olla vahvuuksia, toimivat hyvin, mutta siinä välissä on vielä vähän hakemista, Kakko kertoi tuntemuksistaan.
Alastarolla on saatu pelata hienossa loppukesän säässä, ja pelaajat ovat nauttineet täysillä hyväkuntoisesta kentästä. Kakolle Alastaron kenttä on ollut miellyttävä kokemus.
– Pitää antaa iso kiitos Mäkitalon perheelle tästä kentästä. Se on aivan loistava! Kenttä testaa pelaajia, eikä hyvät tulokset synny vahingossa. Tämä on tällainen piilotettu jalokivi. Suuri yleisö ei välttämättä tiedä, kuinka hyvä kenttä tämä on. Se voi olla harrastajalle vähän haastava, mutta ammattipelaajat osaavat arvostaa tällaista kenttää, Kakko yltyi kehumaan.
Kakon lisäksi Alex Hietala (-3) kuului päivän suurimpiin onnistujiin. Hietalan 66 lyönnin kierros on tähän mennessä kilpailun kovin kierrostulos. Hietala aloitti toisen kierroksensa bogeylla, mutta sen jälkeen hän teki vain pareja ja birdiejä.
Hietala on ollut tällä kaudella todella hyvässä vireessä, sillä nuorukaisen palkintokaapista löytyvät voitot lyöntipelin SM-kilpailuista sekä aikuisten että alle 21-vuotiaiden sarjasta, ja hän juhli voittoa myös Finnish Amateur Championshipissa, Erkko Trophyssa.
Sama hyvä meno näyttää Hietalan osalta jatkuvan myös Finnish Openissa. Perjantaina avainasemassa oli hyvä rauta- ja wedgepeli.
– Löin muutaman tulisen lähestymisen, joista sain tehtyä birdiet. Sain myös muutaman pidemmän putin sisään, Hietala sanoi.
– Ja ensimmäiseen päivään verrattuna fokus oli parempi, pysyin hyvin pelissä mukana.
Kahden kierroksen jälkeinen cut-raja oli +5, ja viimeiselle päivälle jatkaa 53 pelaajaa.
Lauantain pelit käynnistyvät kello 8.00. Kärkiryhmä starttaa kierrokselleen kello 9.28.
Lähde: Golfliiton tiedote