Yleisurheilun Ruotsi-ottelujoukkueen kapteenit Sanna Kämäräinen ja Tuomo Salonen ovat valmiina perjantain ja lauantain taistoon.

Ruotsi-ottelussa miesten ja naisten joukkueilla on kaksi kapteenia, jotka valittiin joukkueen sisäisessä äänestyksessä. Muut Suomen kapteenit ovat Kristiina Mäkelä ja Jarkko Kinnunen.

Ruotsi-ottelu kilpaillaan Ratinan stadionilla Tampereella kaksipäiväisenä iltakilpailuna. Tilastojen valossa miehet lähtevät maaotteluun haastajina. Naisten maaottelusta tilastot povaavat tasaista.

– Kun paperimaaottelu osoittaa, että luvassa on tiukka taisto, kyse on hyvin pitkälle siitä, miten hyvään lentoon koko joukkue saadaan. Jokaisen suoritus on nyt tosi tärkeä, sanoo Kämäräinen.

Samoilla linjoilla on 800 ja 1500 metriä maaottelussa juokseva Salonen.

– Rohkeita suorituksia lähdetään tekemään ja hyödynnetään kotiyleisön tuki. Siellä tarvitaan rohkeaa räppäämistä. Sillä syntyy onnistumisia. Ei siellä auta varmistella, Salonen uskoo.

Kämäräinen voitti maaottelun vuoden 2015 kilpailussa, joka on edellinen, jossa hän kilpaili.

– Nyt olen harjoittelut Berliinin EM-kisojen jälkeen hyvin nimenomaan tämä kisa mielessä. Itselläni on Ruotsi-ottelua kohtaan samanlaista intoa kuin joskus nuorena. Treeninmotivaation ylläpito on ollut helppoa, Kämäräinen sanoo.

Kipparina Kämäräisen tavoitteet ovat selkeät.

– Minusta on tärkeää, että jokainen maajoukkueen urheilija tuntee olevan tärkeä osa joukkuetta ja tervetullut. Haluan luoda iloisen ja vapaan ilmapiirin, jossa jokainen saa olla oma itsensä ja urheilla täysillä pelkäämättä mitä tuloksesta seuraa.

Lähde: SUL tiedote