HKV:n Tommi Mäkinen oli tyytyväinen ja tuskainen 19-vuotiaiden 4 x 400 metrin ankkuriosuuden jälkeen SM-viesteissä Mikkelissä sunnuntaina.

Hän toi joukkueen voittajana maaliin ajassa 3.22,95, mutta reisissä tuntui, sillä noin tuntia aiemmin hän oli juoksemassa HKV:lle 4 x 100 metrin aitajuoksusta B-erän voittoa ja SM-pronssia.

4 x 400 metrillä Sami Laakkonen, Daniel Aaltonen ja Niko Viljola rakensivat Mäkiselle sellaiset asemat, että mestaruus heltisi melko vaivattomasti.

– Aika lailla silleen se meni, kun puhuttiin. Muilla oli kovat juoksijat alussa, Mäkinen kertaili.

Lahden Ahkera yritti alkumatkasta karkuun muilta. Maalissa nelikko Leevi Kallio, Joonas Kanerva, Lauri Eerola, ja Janne Kanerva pokkasi hopeat ajalla 3.25,64. JKU oli kolmas ajalla 3.29,18.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Juuso Peltola pääsi tuulettamaan mestarina 17-vuotiaiden poikien 4 x 300 metrin maalissa. Kolmikko Leevi-Kalle Heikkilä, Dani Lirkki ja Vilho Happonen pohjustivat voiton, joka heltisi ajalla 2.25,68.

– Vaihdettiin alkuerien jälkeen mukaan yksi juoksija, aloittaja Leevi-Kalle Heikkilä, jolla oli tuoreet jalat. Se toi vähän uutta verta ja sitten kaikki venyivät parhaaseensa, Peltola kertasi JKU:n voittoreseptiä.

– Tiedettiin, että meillä on mahikset mestaruuteen, muttei se mikään täysvarma juttu ollut. Oma juoksu tuli hyvin loppuun asti. Minulla, kun on ollut sitä, etten jaksa loppusuoraa kunnolla ihan loppuun asti, mutta se kulki.

Tampereen Pyrintö oli toinen ajalla 2.27,54. Kakkossijan sinetti oli Julius Mäkisen mainio ankkuriosuus.

– Kaikki taistelivat hyvin ja antoivat kaikkensa. Omassa juoksussa oli hyvä tsemppi. Lähdin vielä aika reippaasti liikkeelle, Mäkinen kertaili.

Lähde: SUL tiedote