Vuonna 2004 maailman huipulle nuorena tyttönä noussut Minea Blomqvist-Kakko valaisi Ilta-Sanomien haastattelussa tulevaisuuden suunnitelmiaan. Hiljattain toisen lapsensa saanut golfari aikoo satsata kovin tavottein Tokion olympialaisiin, jotka siintävät jo kahden vuoden päässä. Hän ei ole aikaisemmin päässyt edustamaan kyseisellä tasolla Suomea.

– Toivon, että unelmani toteutuu silloin. Minulla on vielä paljon pelattavaa ja saavutettavaa, vaikka kokemusta on jo paljon. Golf on siitä hieno peli, että kaikkea ei tarvitse saavuttaa nuorena, 33-vuotias Blomqvist-Kakko totesi IS:lle.

Vaikeat viime vuodet kokenut suomalainen aikoo aloittaa uuden tulemisensa ensi kuussa Euroopan-kiertueen karsinnoissa. Hän ei aio osallistua kuitenkaan Australiassa, Etelä-Afrikassa ja Intiassa järjestettäviin kilpailuihin, jotka eivät sijaitse Europpassa tourin nimestä huolimatta.

– Toivon, että Euroopan-kiertue eheytyy takaisin tälle mantereelle.

– Näen, että olen vielä nuori pelaajana ja tunnen yhä intohimoa tähän lajiin, Blomqvist-Kakko sanoo.

Vain puolitoista viikkoa äitiyslomaa pitäneen Blomqvist-Kakon puheista käy ilmi, että elämä hymyilee jälleen.

– Minusta tuntuu, että meillä on lapsiluku täynnä. Minä, Roope (Kakko) ja kaksi poikaa: tämä on aika täydellinen tilanne. Voin keskittyä golfiin. Aiemmin oli aina vähän takaraivossa, että Elmerille halutaan sisarus, urheilijaäiti toteaa.

Lähde: IS