Osallistujamäärältään maailman suurimman maratonin New Yorkissa voitti etiopialainen miesten MM-kakkonen Lelisa Desisa ajalla 2.05.59.

Tämänvuotinen kilpailu oli vauhdinjaoltaan poikkeuksellinen. Miesten kilpailu päättyi usean kilometrin raastavaan loppukiriin, kun Desisa ja kenialainen viime vuoden voittaja Geoffrey Kamworor lähtivät täyteen vauhtiin.

Kilometri ennen maalia kärkikaksikon kuitenkin sivuutti 22-vuotias etiopialainen Tola Shura Kitata, joka viime vuonna voitti Rooman ja Frankfurtin maratonit. Mutta aivan viimeisillä sadoilla metreillä Disasa uudelleen ohitti nuoren joukkuetoverinsa.

Naisten kilpailun voitti Mary Keitany ajalla 2.22.48.

Kilpailuun osallistui noin 50.000 maratoonaria. Vielä paljon enemmänkin olisi mukaan tahtonut, mutta New Yorkin kaduille ei mahtunut enempää.

TCS New York City Marathon

@nycmarathon
The 2018 #TCSNYCMarathon Champion: Lelisa Desisa!