Lauantain maailmancupin kilpailussa Italiassa kaatuneella alppihiihtäjä Marc Gisinillä on aivotärähdys, lukuisia murtuneita kylkiluita ja vaurioita keuhkoissa.

Gisin siirrettiin sunnuntaina sairaalaan kotimaahansa Sveitsiin ja vaivutettiin kuljetuksen ajaksi keinotekoiseen koomaan. Hänen tilansa sanotaan kuitenkin olevan paranemaan päin, vaikka onkin edelleen tehohoidossa.

– Magneettikuvauksissa (MRI) ja tietokonetomografiassa (CT-kuvaus) ei löytynyt vakavia vammoja kallosta. Häneltä on murtunut oikealta puolelta useita kylkiluita ja myös keuhkoissa on vaurioita. Selkä säilyi lähestulkoon ilman vammoja pientä murtumaa lukuunottamatta. Hän pystyy kommunikoimaan lääkärien ja läheisten sukulaisten kanssa, maajoukkueen tiedotteessa kerrottiin.

Nick Zaccardi

@nzaccardi
Scary crash for Swiss Olympian Marc Gisin in World Cup downhill in Val Gardena, Italy. Appeared to be helicoptered off the course 25 minutes later.