Huippupelaaja paukautti todellisen uutispommin! Kertoi lopettavansa maajoukkueessa ja vaihtavansa sukupuolta – ”Nyt on aika elää elämääni oikeasti”

© Kuva: Getty Images

Ruotsalainen huippupelaaja Louise Sand on avautunut tulevaisuudestaan. 26-vuotias käsipalloilija ilmoitti Instagramissa lopettavansa käsipallon pelaamisen lopullisesti.

– Tämä on vaikeaa, mutta samalla helpottavaa kertoa teille. Olen irtisanonut sopimukseni seurajoukkueen kanssa. Seura ja tytöt ovat olleet loistavia asian kanssa. Kiitos kaikista näistä vuosista. Kiitos isä ja äiti, rakastan teitä, Hän aloitti.

– Syy tähän kaikkeen löytyy podcastistani. Oli todella vaikeaa kertoa asia millään muulla tavoin. Toivon, että ymmärrätte ja kunnioitatte päätöstäni. Nyt on aika elää elämääni oikeasti, hän kirjoitti.

Podcastissaan hän kertoo lopettamisen lisäksi korjaavansa sukupuoltaan.

– Minä synnyin väärään vartaloon. Minusta on aina tuntunut, että olen Loui Sand, en Louise Sand. Pukeudun aina poikien vaatteisiin ja minulla on poikien tukka. Ihmiset ovat silti hyväksyneet minut sellaisena kuin olen, Sand avautuu.

Sand kuului vielä joulukuussa Ruotsin maajoukkueeseen. Hän voitti Ruotsin paidassa EM-pronssia vuonna 2014. Said pelasi lopulta maajoukkueessa yhteensä 105 ottelua.

Sandin viimeiseksi joukkueeksi jäi ranskalainen Fleury Loiret HB.