Vuoden ensimmäiseen suureen ympäriajoon, Giro d’Italiaan Team Sky lähettää kolumbialaisen huippulupauksen, Egan Bernalin.

Bernal hätkähdytti viime vuoden samaisella Tourilla pyöräilymaailmaa vahvoilla suorituksillaan. Thomasin ja Froomen apuajajana toiminut Bernal näytti välillä olevan jopa kapteeneitaan vahvempi vuoristossa.

– Giro (Italian ympäriajo) on kilpailu, josta pidän todella paljon. Asuin Italiassa 3 vuotta, joten minulla on paljon ystäviä siellä ja pidän italialaisista kannattajista. Pidän reiteistä, pidän kilpailusta ja haluan ajaa hyvän kilpailun, Bernal totesi.

Bernal on vahva vuoristossa ja kun aika-ajotkilometritkin ovat vaativassa maastossa, on vasta 21-vuotias kolumbialainen luettava jo nyt yhdeksi tulevan Giron ennakkosuosikeista. Suurin kysymysmerkki hänen kohdallaan tullee olemaan kilpailun kolmiviikkoisesta kestosta johtuva rasitus.