Turun Tovereiden Milja Thureson urakoi NÅIDin hallikisoissa Liikuntamyllyssä kaksi matkaa. Hän voitti 60 metriä kauden kotimaisella kärkiajalla 7,50, joka jää 0,04 sekuntia hänen ennätyksestään.

Thureson pinkoi saman ajan kahteen kertaan, ensin alkuerissä ja sitten loppukilpailussa.

Thureson voitti myös 400 metriä ajalla 56,31, joka niinikään on kauden kotimainen kärkitulos ja juoksijan oma ennätys. Viime kesän Kalevan kisojen 400 metrin hopeamitalisti ei ole aiemmin tuolla matkalla hallissa kilpaillut.

– Tuntui, että 60 metrin kisat eivät painaneet jaloissa 400 metrillä. Oli sellainen tunne, että lauantaina juostu 200 metrin kilpailu aukaisi hyvin paikkoja 60 metrille, Thureson sanoi.

– 400 metriä jännitti etukäteen, mutta kaikkiaan aika hyvä kisa. Tästä lähdetään parantamaan.

Thureson sai 400 metrille kovan tason kirittäjän, kun Porvoon Akilleksen maileri Sara Kuivisto avasi kautensa ja juoksi toiseksi ajalla 56,50. Kuiviston halliennätys on 56,21.

– Ensimmäinen kierros ei oikein kulkenut. Tuntui, että kone lähti käyntiin vasta toisella kierroksella, kertaili Kuivisto, jolle juoksu oli vain osa sunnuntai-illan harjoitusta.

Kuiviston aikeena on huipentaa hallikausi Glasgow´n EM-halleissa maaliskuun alussa. Lähtökohdat talven kilpailukaudelle ovat hyvät.

– Harjoittelu on mennyt tosi hyvin. En oikeastaan osaa sanoa, mitä olisin voinut tehdä paremmin. Talven kilpailuohjelma ei ole vielä täysin varmistunut, mutta tulevassa viikonvaihteessa juoksen 3000 metrin kisan, Kuivisto kaavaili.

Lähde: Yleisurheilu.fi