OLS ei pistä TPS:n maalitykkiä erityistarkkailuun – ”Emme pysty keskittymään yhteen mieheen”

© Kuva: Juha Tamminen

Miesten Salibandyliigassa sijalla 12 oleva OLS on piristynyt vaikean alkukauden jälkeen. Joukkue on jättänyt pitkät tappioputket taakseen.

Viime kierroksella joukkue otti tärkeän voiton Steelersistä ja kavensi piste-eron kuuteen pisteeseen pudotuspeliviivaan nähden.

– Meillä on ollut nyt pitempi hyvä jakso. Olemme ottaneet neljä voittoa viimeisestä seitsemästä pelistä. Yhtä surkeaa vieraspeliä lukuun ottamatta meillä on ollut näissä peleissä hyvä meininki, oululaisten päävalmentaja Jani Lipsanen pohtii SuomiUrheilun haastattelussa.

Paikka pudotuspeleissä on lähinnä joukkueen haave.

– Ei se mikään virallinen tavoite ole, mutta sitä kuikuillaan, että päästäisiin pelaamaan pitkälle kevääseen muutakin kuin karsintaa. Tänään jos napsimme Tepsiltä pisteitä, se on hyvä signaali.

OLS kohtaa sarjakolmosena majailevan TPS:n sunnuntaina vieraskaukalossa.

– Iso haaste. TPS on sarjan kurinalaisimpia joukkueita. Heidän alivoimansa on sarjan parasta ja he ottavat tosi vähän jäähyjä siihen nähden, kuinka paljon he rouhivat ja vääntävät.

Turkulaisten terävin syömähammas on maailmanmestari Miko Kailiala, joka on pyssyttänyt 16 ottelussa tehot 20+11=31. Lipsasen mukaan häntä ei merkata erityistarkkailuun.

– Ei erityisemmin. Toki hänen kämmentä pitää hieman ottaa pois ja ylivoimalla hänen ratkaisuvoimansa tiedetään. Heillä on niin paljon laajuutta, että emme pysty keskittymään yhteen mieheen.

Lipsanen nimeää isot teemat TPS-otteluun.

– Meidän pitää olla kärsivällisiä pallon kanssa ja ilman sitä. TPS ei välttämättä pyri murtautumaan pallon kanssa kovin nopeasti. Silloin meillä pitää olla malttia. Myös meidän pitää hallita palloa välillä.

– Lisäksi meidän pitää mennä myös suoraviivaisesti ja antaa pelin virrata. Meidän pitää luottaa omaan maalivahtiin näissä hetkissä. Kun peli on organisoitua viisi vastaan viisi pelaamista, heille on vaikea tehdä maaleja, OLS-luotsi tietää.

TPS-OLS-ottelu alkaa sunnuntaina klo 16.00.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.